Tgrt Haber

CHP'den Can Atalay için olağanüstü toplantı talebi! Numan Kurtulmuş'un cevabı belli oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
05 Eylül 2024 14:42 - Güncelleme : 05 Eylül 2024 16:36
CHP'den Can Atalay için olağanüstü toplantı talebi! Numan Kurtulmuş'un cevabı belli oldu

CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ile Murat Emir, tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Meclis'in salı günü olağanüstü toplanması talebinde bulunan CHP heyetine Meclis Başkanı Kurtulmuş'un cevabı belli oldu.

Gezi davasından tutuklu bulunan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay​ için Türkiye Büyük Millet Meclisi​'nin 10 Eylül'de yeniden toplanmasını isteyen Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeni bir hamle geldi. CHP​ heyeti, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşerek Meclis'in Can Atalay​ için olağanüstü toplanması gerektiğini iletti.

Kritik görüşmede Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ve vekilliği düşürülen Gezi tutuklusu Can Atalay​'a ilişkin CHP​'nin yaptığı ikinci olağanüstü toplanma başvurusunun gündeme alındı. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin arından kameraların karşısına geçen Ali Mahir Başarır​, toplantının içeriğine dair yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:


"CAN ATALAY'IN HAKLARI İADE EDİLMELİ"

"Can Atalay'la ilgili taleplerimizi ilettik. Önümüzdeki salı günü toplanması talebimiz var. 120 milletvekili imza vermişse Meclis'in olağanüstü toplanması gerektiğini kendilerine ilettik. AYM kararının Meclis'te okunması, haklarının iade edilmesini istedik. 

"ORTADA ANAYASAL BİR KRİZ VAR"

TBMM 400 milletvekilinin iradesiyle anayasayı değiştirebiliyor, hatta parlamenter sisteme geçebiliyor. Önemli krizleri yine bu Meclis çözdü. Ortada anayasal bir kriz var. Bir milletvekilinin tutuklu olması kabul edilemez. Meclis'in bu krizi de çözebileceğini düşünüyoruz.

CHP'den Can Atalay için olağanüstü toplantı talebi! Numan Kurtulmuş'un cevabı belli oldu - 1. Resim


TBMM BAŞKANI'NDAN CHP​'YE CEVAP

Salı günü Meclis olağanüstü toplanmalı ve bu konuyu görüşmeli. Resmi Gazete'de yayımlanan AYM kararı okunarak Can Atalay​'ın hakları iade edilmelidir. Meclis Başkanı değerlendireceğini belirtti. Biz umutluyuz. Kesin bir ifade kullanmadı, değerlendireceğini söyledi.

MECLİS'TEKİ KAVGA GÖRÜNTÜLERİ

Yeni döneme ilişkin de kavga, şiddet, kötü sözlerle ilgili neler yapabileceğimizi de konuştuk. Olumlu bir görüşme oldu, kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Sayın Kurtulmuş'un kararını bekliyoruz.

CHP'den Can Atalay için olağanüstü toplantı talebi! Numan Kurtulmuş'un cevabı belli oldu - 2. Resim


"KURTULMUŞ OLAYIN VAHAMETİNİN FARKINDA"

Meclis Başkanı da olayın vahametinin farkında. Zaten daha önceki konuşmalarının satır aralarında da milletvekilinin cezaevinde olmasının doğru olmadığını vermişti."

CHP​ OLAĞANÜSTÜ ÇAĞRI YAPMIŞTI

CHP​ Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM'yi 10 Eylül 2024 tarihinde olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıklamıştı.

Kaynak: Tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...