Tgrt Haber

CHP ilk fireyi verdi

17 May 2016 15:15
CHP ilk fireyi verdi

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği oylamasına katılmayacağını açıkladı.

Komisyonda Meclis tarihinin en büyük kavgalarına sebep olan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi bugün Meclis Genel Kurulu'nda. Yapılacak oylamada maddelerin kabulü için 330 oy yeterli olacak. İkinci tur oylamada 367’nin üzerinde oy alınırsa düzenleme Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından referanduma gitmeden yürürlüğe girecek.

CHP'li Gürsel Erol, TBMM'de yaptığı yazılı açıklamada milletvekili yemini ederken Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağına namusu ve şerefi üzerine ant içtiğini anımsatarak “İçtiğim yemine sadık kalacağım. Anayasa'ya aykırı olan bir düzenlemenin oylamasına katılmayı etik bulmuyorum. O yüzden AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Meclis'te oylanacak teklifin oylamasına katılmayacağım" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...