Tgrt Haber

CHP İstanbul İl Başkanı adayı Canpolat'tan İmamoğlu'na ince gönderme: Atamayla geldin 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Medyascope
02 Ekim 2023 21:53 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 22:07
CHP İstanbul İl Başkanı adayı Canpolat'tan İmamoğlu'na ince gönderme: Atamayla geldin 

CHP'de genel merkezin adayı olarak bilinen ve değişimcilerin adayına karşı yarışacak olan CHP İstanbul İl Başkanı adayı Cemal Canpolat, üstü kapalı şekilde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. Canpolat, adaylık sürecini, partideki değişim tartışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, değişimcilere satır aralarında mesaj gönderdi. 

Seçimlerin ardından CHP​'de başlayan değişim süreci sancılı şekilde devam ediyor. Kongrenin 5 Kasım'da yapılması planlanırken İstanbul İl Başkanı​ adayları da belli oldu. Değişimcileri temsilen Özgür Çelik adaylığını açıklarken, genel merkezin adayı ise Cemal Canpolat​ oldu.  

Medyascope'ta seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı adayı Cemal Canpolat, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'na yönelik eleştirilere karşı tutumunu anlattı. 

"SEÇİMİ KAYEDENLER 'DEĞİŞİM' DİYOR" 

Cumhurbaşkanlığı seçiminden mağlubiyetle ayrılmış kadroların değişimden bahsetmesini bir tezatlık olarak değerlendiren Canpolat, "Seçimi kaybetmiş kadrolar şu anda değişimden bahsediyor. Bu partiyi 20 yıldır yöneten kadro. Bu kadroyla yenileşme olabilir mi? İçini doldurabilirseniz olabilir ama içi boş. Biz içini dolduracağız. Biz bu yenileşmeyi gençleri ve kadınların önünü açarak yapacağız" diye konuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişimi reddetmediğini iddia eden Canpolat, "Kılıçaroğlu önderliğinde yenileşmeyi sağlayacağız. İçimi doldurmadığınız, kadrolarınızı tartışarak iktidar olamazsınız, güven vermezsiniz topluma. Eksiklerimiz oldu, yanlışlarımız oldu. Kongrelerimiz kurultaylar yapıp yolumuza devam edip yeniden iktidar meşale yakacağız” diye konuştu. 

"KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİM SORUNU YOK" 

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nı kazanmanız durumunda Kılıçdaroğlu genel başkanlığı garantiledi demek mümkün mü?” sorusunu Canpolat şöyle cevapladı: 

"Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı garantidir, öyle bir muhalefet söz konusu değil ki. Şu ana kadar yapılan bütün kongrelerde yenilenmeyi, solu savunan kadrolar yeniden kazandı. Bu kadrolar Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sorunu yok. Bu örgüt belediye koridorlarında, ofislerde, bürolarda kurulan bir parti değil, savaş meydanlarında kurulmuş partidir. Bir haftadır belden aşağı algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Biz kimin yaptığını biliyoruz. Biz konuşursak başkaları evinden çıkamaz. Biz şu anda CHP’nin saygınlığını, itibarını kamuoyunda tartıştırmamaya çalışıyoruz." 

Cemal Canpolat

"İMAMOĞLU ATAMAYLA ADAY OLDU"

Seçimlerin ertesi günü CHP'de değişim ateşini yakan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ hakkında açıklamalarda bulunan Canpolat, İmamoğlu'nun seçilerek değil genel başkan kararıyla İBB'ye aday olduğunu söyledi. 

İmamoğlu ile daha önceden çok kez görüşme yaptığını söyleyen aday Canpolat, "Sayın İmamoğlu elbette demokrasinin gereği bir adayı destekleyebilir. Ama CHP belediyelerde kurulmadı. Sayın İmamoğlu’yla hiçbir kişisel problemim yok, kavga içinde değilim. Genel başkanımız yeniden onu aday gösterdi. Üstelik öyle seçimle değil, atamayla yeniden aday oldu. Kılıçdaroğlu, ‘Bir daha aday gösteriyorum’ diyor. İstanbul’da CHP’nin adayı Sayın Benim il başkanlığımla beraber İmamoğlu’nu ötekilerle, dışlananlarla bir araya getireceğim. Bir kez daha seçimi kazanması için mücadele edeceğim ve kavgasını vereceğim" dedi.  

"İTTİFAKSIZ DA KAZANIRIZ"

Yerel seçimlerde İstanbul’u ittifaksız da kazanabileceklerini söyleyen Canpolat, “Ben ittifakların olmasına karşı olan birisi değilim. İttifaklar ilkeli kurallar içerisinde olmalıdır. O ilke kurallarına herkeste uymalıdır. İttifak kuruyorsunuz, ittifaktan sonra genel başkanı itibarsızlaştırmak için müthiş bir kampanyaya giriyorsunuz” dedi.

 

 

Kaynak: Medyascope

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...