Tgrt Haber

TBMM’de küfür skandalı! CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e kınama cezası verildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Aralık 2022 05:51 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 06:09
TBMM’de küfür skandalı! CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e kınama cezası verildi

TBMM’nin bütçe görüşmelerinde tansiyon yükseldi. AK Partili milletvekilleri ile CHP’li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürürken CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e küfür ettiği gerekçesiyle kınama cezası verildi.

TBMM’de bütçe​ maratonu gergin başladı. Zaman zaman milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürüdüğü görüşmelerde CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından kürsüye çıkan AK Parti​ Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un konuşmaları esnasında gerginlik tavan yaptı. AK Partili ve CHP'li vekiller arasında arbede yaşandı.

AK PARTİ VE CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ile CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu arasında tartışma çıktı.

CHP’Lİ VEKİL KÜFÜR ETTİ

Tartışma esnasında CHP'li Sertel'in küfrettiği iddia edildi. Tutanakların incelenmesi sonucu TBMM​ Başkanı Mustafa Şentop,  kınama cezasını oylamaya sundu. Oylama sonucu, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e küfür ettiği gerekçesiyle Meclis İçtüzük gereği ‘kınama’ cezası verildi.

TUTANAKLARA BÖYLE YANSIDI

Sertel'in ceza almasına neden olan diyaloglar tutanaklara şöyle yansıdı:

  • NUMAN KURTULMUŞ: Dün Devrim arabalarının yapılmasını engelleyen odaklar ile bugünün Türkiye'nin ileriye gitmesini istemeyen vesayet odaklarının temsilcileri arasında zerre miskal bir fark yoktur, zerre miskal bir fark yoktur.
  • (AK PARTİ sıralarından alkışlar)VELİ AĞBABA: Peki, devleti FETÖ'ye teslim eden kim? Meclisi bombalayan albayları general yapan kim? Sensin!
  • (AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler)ATİLA SERTEL: Doğruyu söylemeyen o. ç....
  • (AK PARTİ ve CHP sıraları arasında karşılıklı laf atmalar, ayağa kalkmalar)
  • BAŞKAN: Arkadaşlar, lütfen yerinize...İdare Amirleri...
  • (AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler, ayağa kalkmalar)
  • MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU: Küfrediyor, küfrediyor; temiz dil kullanması lazım, temiz dil kullanması lazım. Herkesin temiz dil kullanması lazım.
  • BAŞKAN: Arkadaşlar... (AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler, ayağa kalkmalar)

 

ÖZKOÇ: KARARI REDDEDİYORUM

Sertel adına savunma yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Sertel'in söz konusu ifadeyi bir başka milletvekiline değil kendine yönelik sarf ettiğini belirtti. Özkoç, "Bunun kararını bugün burada oldubitti ile alıp sanki başka bir milletvekiline hakaret etmiş gibi bir karar alırsanız, bu kesinlikle doğru olmaz. Bunu reddediyorum." dedi. Bu arada, AK Parti milletvekilleri Özkoç'a, "Tutanaklarda yazana bak." diye seslendi.

Meclis Başkanı Şentop ise "Arkadaşımızın söylediği söz eğer bir milletvekilini muhatap alarak söylenmiş olsaydı zaten geçici çıkarma cezası gerektirirdi. Onun için biz kınama cezası teklif ediyoruz. Söz, kaba ve yaralayıcı bir sözdür. Bu Meclis tarafından cezasız bırakılması doğru değil." diye konuştu.

ELİTAŞ: BİR KADINA, BİR ANNEYE YAPILMIŞ HAKARETTİR

Yeniden söz alan Mustafa Elitaş, "Biz hiçbir annenin o söze muhatap olmasını arzu etmeyiz. Bir kadına, bir anneye yapılmış bir hakarettir. Bunun savunması, izahı yoktur." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...