Tgrt Haber

CHP kongresinde ortalık karıştı: Özgür Özel'in konuşması Kılıçdaroğlu sloganlarıyla kesildi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
16 Eylül 2023 19:34 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 19:43

Değişim tartışmaları ile çalkalanan CHP'de ortalık yine karıştı. İzmir kongresinde liste anlaşmazlığı yumruklu kavgaya döndü. Tartışmalar henüz bitmeden Özgür Özel'in konuşması "Hepimiz Bay Kemal'in yanındayız" sloganları ile kesildi. Özel de "Gençler size bunu kim dediyse yapmayın. Beni Süleyman Soylu susturamadı, yapmayın bunu" şeklinde karşılık verdi.

Seçim​ yenilgisinin ardından 'değişim' tartışmalarıyla çalkalanan CHP​'de kongrelerde yaşanan kavga​ ve gerginlikler dikkat çekiyor. 38'inci Olağan İzmir İl Kongresi'nde  liste krizi, yumruklu kavgaya neden oldu.

Çarşaf liste isteyenlerle blok liste isteyenler arasında gerginlik çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koruma ekibinin protesto edenleri kürsüden uzak tutması için müdahale etmesi sonrası gerginlik kavgaya dönüşürken, yumruklar konuştu. Kongrede, tüm uyarılara rağmen kavga büyürken, blok liste ve çarşaf liste taraftarı gençler birbirine girdi

ÖZEL'İN KONUŞMASI KESİLDİ

Tartışmalar henüz bitmemişken sandık başına giden Özgür Özel'in konuşması sırasında yaşananlar ise güne damga vurdu.  "CHP'yi ayağa kaldırmak için babaevinden helallik almaya geldim" Özel'in konuşmaları "Bay Kemal'in yanındayız" sloganları ile bölündü.

'YAPMAYIN BUNU'

Duruma tepki gösteren Özel, "Hepimiz Bay Kemal'in yanındayız. Hep yanında olduk, bundan sonra da olacağız. Gençler size bunu kim dediyse yapmayın. Beni Süleyman Soylu susturamadı, yapmayın bunu" ifadelerini kullandı.

'PARTİDE UMUTSUZLUK VAR'

Parti içerisinde büyük bir duygusal kopuşun yaşandığına dikkat çeken Özel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Üzülerek söylemek isterim ki; moral bozukluğu, umutsuzluk var. Eğer biz Cumhuriyet'i kuran, günü gelince çok partili sisteme gözünü kırpmadan geçen, bu ülkeye demokrasiyi getiren parti olarak; seçmenin, bize, siyasete, sandığa küsmesine seyirci kalırsak çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız demektir. Eğer biz CHP'liler olarak bütün diktatörlerin beslendiği sandığa katılım oranının düşüklüğüne çare bulamazsak bunun sonunda elverişli zemin ortaya çıkar. Bugün Türkiye'de herkes bundan sonraki seçimle ilgili küskünlük, kırgınlık ifade etmektedir."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...