Tgrt Haber

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ABD’ye niçin gideceğini açıkladı: İcazet almam, gençlerle görüşeceğim

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2022 11:14 - Güncelleme : 03 Ekim 2022 11:21
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ABD’ye niçin gideceğini açıkladı: İcazet almam, gençlerle görüşeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında önemli mesajlar verdi. Geçtiğimiz günlerde ikinci tur görüşmelerin başladığı altılı masada değerlendirmelerin 15-20 gün içinde bir yapılabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu ABD ziyareti ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Türk siyasetinde seçim heyecanı başladı. 2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan  seçimler öncesinde CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğluaçıklamalarda bulundu. 6 muhalefet partisinin geçtiğimiz günlerde ikinci tur görüşmelerine başladığı altılı masaya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan CHP lideri ayrıca ABD’ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin sorulan soruya net cevap verdi.

ABD’YE NİÇİN GİTTİĞİNİ ANLATTI

2023 seçimleri öncesinde ABD’ye neden gittiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ‘Ben kimseden icazet almam’ diyen CHP lideri, “Dünyada düşünce vardır, bilim vardır. Hızla gelişen teknolojiler vardır. Umutsuzluğa kapılıp yurt dışına giden gençlerimiz var, onlarla buluşmaya gideceğim” ifadelerini kullandı.

ADAY BELLİ DEĞİL Mİ?

Altılı masanın seçimlerde başarılı olacağını öne süren CHP lideri, görüşmeleri artık daha sık yapacaklarını gerekirse 15,20 günde bir gerçekleştireceğini söyledi. ‘Neden  aday belli değil’ sorusuna Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı altı liderin ortaya koyduğu hedeflerin dışına çıkmayacak. Bu olmazsa tekrar başa dönmüş olacağız. Cumhurbaşkanı için söylediğimiz gayet açık: Sen bizim adayımızı merak ediyorsan seçim takvimini açıkla, otururuz iki gün içinde adayımızı belirleriz. Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin burasında Türk bayrağı rozeti olacak. Partili cumhurbaşkanı olursanız vali devletin valisi olmaz” dedi.

“TERÖRE KARŞI ORTAK DURUŞ GEREKİR”

Enflasyonu düşürme programı oluşturduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, teröre karşı mücadelede herkesin ortak bir duruşu olması gerektiğini ifade ederek Selahattin Demirtaş’ın ve HDP’nin açıklamalarına değindi.

DEMİRTAŞ VE HDP’NİN AÇIKLAMALARI

Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Terör bir insanlık suçudur. Terörün partisi, kimliği ve inancı olmaz. Terör masum insanlara yönelik yapılan saldırılardır. Vicdanı olan herkesin karşı çıkması lazım.
(Demirtaş'ın açıklaması) Değerli bir açıklama. HDP de yaptı. Kınadılar. Teröre karşı hepimizin ortak durması lazım.

Bir tezkere getirdiler. Terörle mücadeleye ilişkin yabancı askerleri Türkiye topraklarına davet etme yetkisi de aldılar. Çıktım, Bahçeli'ye şunu sordum: Türkiye Cumhuriyeti topraklarına yabancı asker postallarının gelmesine neden evet dedin? Biz hayır dedik diye teröre destek veriyorsunuz diyerek bizi suçladılar. Onlar milliyetçi mi?

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...