Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu rotasını Avrupa’ya çevirdi: İngiltere'den sonra Almanya'ya gidecek

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2022 20:56 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 21:13
Kılıçdaroğlu rotasını Avrupa’ya çevirdi: İngiltere'den sonra Almanya'ya gidecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tartışmalara neden olan ABD ziyaretinin ardından bu kez de Avrupa’ya gitti. Avrupa'daki ilk durağı olan İngiltere'ye giden Kılıçdaroğlu, buradan da Almanya’yı ziyaret edecek. Ana muhalefet liderinin gezi kapsamında yine teknolojik incelemeler yapması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD​ ziyareti çok konuşulmuş, "icazet almaya gitti" tartışmalarına neden olmuştu. CHP liderinin 11 saat ortadan kaybolması ve hamburger yemeye gitmesi de ABD gezisine damgasını vurmuştu. Kılıçdaroğlu bu gezinin ardından rotasını Avrupa’ya çevirdi.

Akşam saatlerinde Londra’ya uçan ana muhalefet lideri 2-4 Kasım'da İngiltere’de olacak. Kılıçdaroğlu, 4 gün boyunca bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunacak. Ziyaret kapsamında bilim ve teknoloji çevreleriyle bir araya gelecek. Ayrıca İngiltere'de yaşayan girişimci ve yatırımcı Türklerle de buluşacak. CHP Lideri'ne; kurmayları da eşlik edecek.

GEZİLER SONRASI VİZYON BELGESİ AÇIKLANACAK

Kılıçdaroğlu, İngiltere’nin ardından da Almanya’ya gidecek. Bu ziyaretlerinin tamamlamasının ardından Kılıçdaroğlu, bilim, teknoloji ve yatırım çerçeveli gelecek vizyon belgesini açıklayacak.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'na Londra​ seyahatinde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, CHP Denizli Gençlik Kolları üyesi Gamze Kaya eşlik etti.

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...