Tgrt Haber

CHP lideri Özel: Bundan sonra Hatay, benim şahsi meselemdir

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Kasım 2023 14:59 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 15:14
CHP lideri Özel: Bundan sonra Hatay, benim şahsi meselemdir

CHP lideri Özgür Özel, Hatay'ın Antakya ilçesi Akasya Mahallesi'ndeki CHP İl Başkanlığı çadırını ziyaret etti. Özel, burada konuşma yaptı. Atatürk’ün sözünü hatırlatan Özel, “Bundan sonra Hatay, benim şahsi meselemdir. Türkiye'nin gündeminden düşürmeye kimsenin gücü yetmez.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ve HatayBüyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş​ ile Antakya ilçesi Akasya Mahallesi'ndeki CHP İl Başkanlığı çadırını ziyaret etti. Kurulan platformdan partililere seslenen Özel, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin kentte yol açtığı yıkımı hatırlattı. Özel, genel başkan seçilip mazbatasını aldıktan sonra ilk ziyaretini Hatay'a yapacağını söylediğini anımsatarak, kenti gündemde tutmak istediklerini anlattı.

“TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

Atatürk Fransız büyükelçisine, “Hatay benim şahsi davamdır. Şakaya gelmeyeceğini bilmelisiniz” demişti. Özel'de Atatürk'ün sözlerini hatırlatarak, "Bu partinin birinci genel başkanı, Hatay'ın sevdalısı demiş ki: 'Hatay, benim şahsi meselemdir'. Şu anda görevdeki genel başkan olarak ben de diyorum ki: 'Bundan sonra Hatay, benim şahsi meselemdir'. Hatay'ı, Türkiye gündeminden düşürmelerine izin vermeyeceğim. Ana muhalefet lideri, bir işi şahsi meselesi bellerse o kenti Türkiye'nin gündeminden düşürmeye kimsenin gücü yetmez. Milletvekillerimizi, genel başkan yardımcılarımızı, parti meclisi üyelerimizi göndereceğiz. Milletvekili grubumuz, Hatay'a verdiği önemi arttırarak sürdürecek ve bundan sonraki süreçte Hatay, sesinizin duyulması, yaraların sarılması için ne gerekiyorsa takip edeceğiz."

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Özel, deprem konutlarının yapımını da takip edeceklerini söyleyerek, "Önemli olan hızlı yapmalılar ama hızlı yaparken alelacele dolgu alanlara falan değil sağlam zeminlere yapmalılar. Verilen sözleri tutmalılar. Seçime kadar idare edip seçimden sonra bu işin arkasından çekilmemeleri için mutlaka ve mutlaka bu işin takipçisi olacağız." dedi.

CHP lideri Özgür Özel Hatay'da konuştu.

Depremler nedeniyle kentteki sağlık çalışanlarının da yaşamını yitirdiğini belirten Özel, hastanelerin perişan durumda olduğunu, yeterli donanım bulunmadığı için ölümlerin olduğunu savundu. Özel, Hatay'daki sağlık sorunlarını incelemek üzere hekim milletvekillerinden heyet oluşturacaklarını, heyetin kentteki çalışmalarının ardından hazırlayacağı raporu Sağlık Bakanlığı ve kamuoyuyla paylaşacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, CHP Genel Başkanı Özel'e ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na Atakaş Hatayspor forması hediye etti. Özel ve beraberindekiler, programın devamında KİPTAŞ Antakya Geçici Yaşam Alanı'nın açılışını yaptı, prefabrik evde kalan aileyle bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha sonra 6 Şubat'taki depremlerde hayatını kaybedenlerin defnedildiği merkez Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'ndeki mezarlığı ziyaret etti. Dua eden ve kabirlere karanfil bırakan Özel, depremde hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüştü, başsağlığı diledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...