Tgrt Haber

CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İsrail oturumu' çağrısı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
05 Ekim 2024 16:24 - Güncelleme : 05 Ekim 2024 16:59
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İsrail oturumu' çağrısı

TBMM'nin 8 Ekim Salı günü İsrail tehdidi konusuyla toplanacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den bu konuyla ilgili ilginç bir çağrı geldi. Oturuma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gelmesi gerektiğini ifade eden Özel, "Bir ülkenin Cumhurbaşkanı meclisin kürsüsüne çıkıp ‘Bize İsrail yakında saldıracak hedeflerinde Anadolu toprakları biz varız’ diyorsa derhal bunun bütün gerekçelerini, bütün kanıtlarını bütün istihbaratını o mecliste paylaşması lazım" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'in 8 Ekim Salı günü toplanacağını, hükümetin milletvekillerini "İsrail tehdidi"ne ilişkin bilgilendireceğini açıklamıştı. Konuyla ilgili CHP lideri Özgür Özel'den açıklama geldi.

"MECLİS'TE PAYLAŞMASI LAZIM"

Özel, oturuma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gelmesi gerektiğini ifade ederek "Bir ülkenin Cumhurbaşkanı meclisin kürsüsüne çıkıp ‘Bize İsrail yakında saldıracak hedeflerinde Anadolu toprakları biz varız’ diyorsa derhal bunun bütün gerekçelerini, bütün kanıtlarını bütün istihbaratını o mecliste paylaşması lazım" dedi.

"TOPLANMAYI OLUMLU BULUYORUM"

Erdoğan'a çağrıda bulunan Özel şöyle devam etti: "Bir ülkenin Cumhurbaşkanı meclisin kürsüsüne çıkıp ‘bize İsrail yakında saldıracak hedeflerinde Anadolu toprakları biz varız’ diyorsa derhal bunun bütün gerekçelerini, bütün kanıtlarını bütün istihbaratını o mecliste paylaşması lazım. Açık bir oturumda bunu yapamayacaktır, kapalı bir oturum olsun dedik bize bilgi verin. Buradaki meclisin toplanıyor olmasını olumlu buluyorum. Ancak o oturuma mutlaka sayın Erdoğan'ın gelmesi gerekiyor."

 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...