Tgrt Haber

CHP MYK Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanıyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
06 Ağustos 2023 22:31 - Güncelleme : 06 Ağustos 2023 22:39
CHP MYK Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanıyor

CHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yarın 13.00'te bir araya gelecek. Partide program değişikliği için düğmeye basılırken CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kurultay sonrası parti yönetiminin değişeceğini söyledi.

14 ve 28 Mayıs seçim​ yenilgilerinin ardından CHP​ içerisinde alevlenen 'değişim' tartışmalarının sürdüğü CHP'de kurultay süreci devam ediyor.

Tüm bu tartışmaların ışığında ise Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) yarın toplanacağı duyuruldu. CHP MYK​, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu​ başkanlığında saat 13.00'te Genel Merkez'de toplanacak.

"NASIL BİR CHP İSTERSİNİZ?"

Öte yandan, partide seçim sonrası program değişikliği için düğmeye basıldı. Seçim sonrası değişim​ gündeminin ardından yeni program çalışmasına başlayan CHP, üyelerine çağrı yaparak "Nasıl bir CHP isterseniz?" sorularına yanıt aradı.

Çağrı metninde CHP’nin koşullar nedeniyle yeni bir programa ihtiyaç duyduğu vurgulandı. CHP’nin yüzyıl sonra yeniden Türkiye’nin tarihsel hedefine nasıl ulaşacağını ortaya koyma göreviyle karşı karşıya olduğu belirtilen metinde, temel politika ve tercihlerin net ve somut bir biçimde ortaya konduğu ve CHP’nin iktidar stratejisi ve vizyonunun açıklandığı yeni bir parti programı hazırlanmasının önem kazandığı kaydedildi.

ÖZTRAK: PARTİ YÖNETİMİ DEĞİŞECEK

CHP'nin Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'değişim' tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Seçimlerde Türkiye'deki her iki oydan bir tanesini aldıklarını vurgulayan Öztrak, "Şimdi biz bunun üzerine daha fazla oyu inşa etmek yerine daha birinci günde başladık birbirimizle kavga etmeye. Tabii ki yenileneceğiz, yenileniyoruz. İlçe başkanlarımız değişiyor, il başkanlarımız, kurultay delegelerimiz, parti yönetimimiz değişecek" dedi.

Kaynak: Ajanslar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...