Tgrt Haber

CHP ve İYİ Parti arasında tezkere tartışması

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Ekim 2023 10:01 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 10:16
CHP ve İYİ Parti arasında tezkere tartışması

İYİ Parti, Suriye - Irak tezkeresine 'hayır' oyu kullanan CHP'yi hedef aldı. İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, CHP’yi eleştirerek “Cumhuriyete muhalefet edene muhalefet etmek benim asli görevlerim arasındadır” dedi. CHP'li Burcu Köksal ise eleştirilere “Parti olarak genel görüşümüz muhalefete muhalefet etmemektir" ifadeleriyle cevap verdi.

Irak​ ve Suriye​'de bulunan Mehmetçik​'in görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasını içeren tezkere, TBMM​ Geneş Kurul'da yapılan oylamanın ardından kabul edildi. Yapılan oylamada, CHP ve HDP tezkereye hayır oyu kullandı. CHP'nin 'hayır' oyu kullanmasının ardından İYİ Parti ile tartışmalar yaşanmaya başladı.

Yerel seçimlerde kendi başlarına devam etme kararı alan İYİ Parti, önceki gün Meclis’te Suriye tezkeresinin görüşmeleri sırasında CHP’yi hedef aldı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP’nin tezkereye “Hayır” demesini eleştirerek “Cumhuriyete muhalefet edene muhalefet etmek benim asli görevlerim arasındadır” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SIRALARINDAN ALKIŞ SESLERİ YÜKSELDİ

Dervişoğlu’nun bu konuşması AK Parti sıralarından da alkış aldı. İYİ Parti’nin tezkere görüşmelerindeki tavrını değerlendiren CHP kurmayları, “kendi arasında tartışan bir muhalefet görüntüsü vermenin doğru olmadığını” vurguluyor. 

"MUHALEFETE MUHALEFET ETMEMEKTİR"

Konuyla ilgili Cumhuriyet’e değerlendirmede bulunan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, “Parti olarak genel görüşümüz muhalefete muhalefet etmemektir. Bizim mücadelemiz iktidara, yanlışlarına karşıdır. Tezkere konusunda tavrımız da nettir. Yabancı askerlerin Türkiye Cumhuriyeti topraklarına girmesini istemiyoruz. Bu maddeyi çıkartırlarsa destek vereceğimizi söyledik. Bu yabancı askerlerin kim olduğunu sorduk. Bir cevap alamadık. Biz de tezkereye ‘Hayır’ dedik. Diğer partilerin ne oy kullandığı kendi içişleridir. Kararlarına saygı duyarız” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...