Tgrt Haber

CHP ve MHP'den AK Parti'ye yanıt geldi

21 Kasım 2016 17:42
CHP ve MHP'den AK Parti'ye yanıt geldi

AK Partili Mustafa Elitaş, muhalefetin önerileri varsa beklediklerini söyledi. CHP ve MHP'den AK Parti'ye yanıt geldi...

Çocuklara cinsel istismarda bulunan kişinin, evlilik koşuluyla cezasının kaldırılmasını düzenleyen önergede imzası bulunan AK Parti milletvekili Ramazan Can, "Muhalefetle görüşeceğiz. Düzeltme yapılabilir' dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Komisyona çekilmesi söz konusu değil. Yarın son oylamayı yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerisi varsa görüşmeye hazırız" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da, "Bir şey konuşulacaksa CHP ve MHP'nin teklif getirmesi gerektiğini söylüyoruz" açıklamasını yaptı. Bu gelişmelerin ardından AK Partili Mustafa Elitaş, CHP'yi aradı. CHP'li Levent Gök, 'Öneriniz var mı?' sorusuna, "Neden önerge verelim, yanlışınıza ortak olmayız. Önergenizi çekin" yanıtını verdi. MHP'li Akçay da, "Önerimiz önergenin geri çekilmesi" ifadesini kullandı.

Büyük tartışmalara neden olan cinsel istismar önergesine ilişkin bugün AK Parti'den açıklamalar geldi. Önergede imzası bulunan AK Parti milletvekili Ramazan Can, "Muhalefetle görüşeceğiz. Düzeltme yapılabilir" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise "Komisyona çekilmesi söz konusu değil. Yarın son oylamayı yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerisi varsa görüşmeye hazırız" diye konuştu.

'CHP VE MHP'NİN BAŞKA TEKLİFLERİ VARSA...'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Cinsel istismar düzenlemesi ile ilgili soruları yanıtlayan Kurtulmuş, "Burada STK'lar ve farklı grupların değerlendirmelerini titizlikle gözen geçiriyoruz. Şu yanlış anlaşılma ortadan kalsın. Bu düzenlenme bir ihtiyaca binaen gündeme getirilmiştir. Asla tecavüz suçlarını kapsamamıştır, kapsamayacaktır da. CHP ve MHP'nin de başka teklifleri varsa bunları değerlendirmeye açık olduğumuzu söylüyoruz. Af değildir bu düzenleme. Sadece bir hukuki düzenlemedir. CHP ve MHP başka bir teklifleri varsa onu getirsinler, somut teklif üzerinden konuşalım" diye konuştu.

Kurtulmuş, "Çok net söylediğimi düşünüyorum. Şu anda parlamentoya gelen tekliften başka bir şey yok. Bir şey konuşulacaksa CHP ve MHP'nin teklif getirmesi gerektiğini söylüyoruz. Muhalefet partileri de bir teklif getirirse gözden geçiririz. Gelmiş olan bir şey var. Eleştiriler var. Bu eleştiriler karşısında yeni tekliflerin getirilmesi, bu eleştirileri yapanların sorumluluğunda değil midir? Yeni bir şey konuşulabilmesi için ortada yeni tekliflerin gelmesi lazım" dedi.

CHP VE MHP'DEN YANIT GELDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'yi aradı. CHP'li Levent Gök, "Önerininin geri çekilmesini" istedi. MHP'li Erkan Akçay da önerinin geri çekilmesi talebinde bulundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...