Tgrt Haber

CHP'de 100. yıl affı çıktı: İşte partiye döneceklerin listesi... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Kasım 2023 19:00 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 19:11
CHP'de 100. yıl affı çıktı: İşte partiye döneceklerin listesi... 

CHP’nin 8. Olağan Kurultayı’nda, 'değişimciler'in adayı Özgür Özel'in zaferle ayrılmasının ardında gözler beklenen aflara çevrildi. Özel'in sözünü verdiği '100. yıl affı' PM kararıyla çıktı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da içinde olduğu 12 isim CHP'ye geri dönecek. 

CHP’nin "İkinci Yüzyılda Birlik ve Demokrasi” sloganıyla düzenlenen 38. Olağan Kurultayı'nın ardından Özgür Özel parti içinde verdiği sözleri gerçekleştirmeye başladı. 

İhraç edilen isimler için seçimden önce partiye döneceklerinin sözünü veren Özel, il adımı Parti Meclisi​ (PM) iler birlikte atacak. CHP​ Sözcüsü Deniz Yücel, ihraç edilen isimlerin parti meclisi kararıyla partiye döneceğini söylerken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın  MYK'de 'dönüş' talebinin de kabul edildiğini söyledi. 

Yücel "Parti Meclisimizin bir prensip kararı vardı. Partimizin 100. yılı nedeniyle 100. yıl affı konusunda karar almıştık. Af talepleriyle ilgili içlerinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da dahil 13 arkadaşımızın talepleri görüşüldü. 13 arkadaşımızın Parti Meclisi kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi" diye konuştu. 

İşte affedilen 13 isim: 

Ethem Ejder Zengin, Mahmut Yıldırım, Tanju Özcan, İsmail Uysal, Timur Yalçıntuğ, Didem Yalçıntuğ, Niyazi Bakkalcı, Ünal Uysal, Ali Güneş, Emre Gelen, Hasan Akkaya ve Halime Öztürk.

'KEMAL BEY'E SORACAĞIM' DEMİŞTİ 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Tanju Özcan'ın affına ilişkin önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'yla görüştüğü bilgisini de aktaran Yücel, Kılıçdaroğlu'nun olumlu görüş bildirdiğini söyledi. Özel daha önce Özcan'ın partiye geri dönüşü için 'Kemal Bey'e soracağım' demişti ve partililer tardından eleştirilmişti. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...