Tgrt Haber

CHP'de bir 'değişim' çağrısı da Engin Altay'dan: Çekilmeyi bilmek lazım

08 Haziran 2023 09:27 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 09:45
CHP'de bir 'değişim' çağrısı da Engin Altay'dan: Çekilmeyi bilmek lazım

CHP'de değişim çanları çalmaya devam ederken, partide 10 yıl grup başkanvekilliği yapan İstanbul milletvekili Engin Altay'dan seçim sonuçlarına ilişkin açıklama geldi. Altay, Kılıçdaroğlu'nun yanında "Çekilmeyi bilmek lazım" dediğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yenilgiyle ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu​'nun partisi CHP​'de kazanlar iyice kaynamaya başladı. 28 Mayıs'tan itibaren Kılıçdaroğlu'na yönelik 'değişim' çağrıları gitgide yükselirken, parti içinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun istifa​ etmemesi CHP'de huzursuzluk oluştururken, partide 10 yıl grup başkanvekilliği yapan ve 28. Dönemde İstanbul'dan Milletvekili seçilen Engin Altay seçim sonuçlarına ve partide 'değişim' çağrılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın sorularını cevaplayan Altay, "Ben 10 yıl grup başkanvekilliği yaptım. Partim seçim kaybetti. Kazansak TBMM Başkanı olacaktım. Öyle bir hevesim vardı. Bu tablodan sonra, 'Hem grup başkanvekili hem meclis başkanvekili ol' dedi arkadaşlar, kabul etmedim" diye konuştu.

"MECLİS GRUBUNDA DA SÖYLEDİM"

Partiyi rahatlatmak için çekilmeyi bilmenin önemine de değinen Altay, "Seçimi kaybettiysek benim gibi arkadaşların bir kenarda durmasını bilmesi lazım diye düşünürüm. Genel başkanın yanında söyledim. 'Çekilmeyi bilmek lazım'ı kendisine de söyledim. Kendisi için 'Sen çekil' diye söylemedim ama 'Ben 10 yıl yaptım. Çekilmeyi bilmek lazım' dedim. Ayrıca meclis grubunda da söyledim" ifadelerini kullandı.

CHP'de bir 'değişim' çağrısı da Engin Altay'dan: Çekilmeyi bilmek lazım

"KEMAL BEY'İN TASARRUFLARINI TÜMÜYLE GÖRMEMİZ LAZIM"

"Çekilme sözünüz Kılıçdaroğlu için de geçerli mi?" sorusuna da cevap veren CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, "Şimdi o gün değil. Kemal Bey'in tasarruflarını tümüyle görmemiz lazım" diye konuştu.

SEÇİMLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Seçim sonuçlarına ilişkin de Altay, "Bu seçime 'başarı' diyenin aklından şüphe ederim. CHP tepeden tırnağa bir iç muhasebe yapmalı. MYK'daki değişiklikler yeterli değil. Bu MYK ile yerel seçimlere mi gideceğiz, gözünü seveyim." dedi.

Altay, Kılıçdaroğlu'na Kurultay'ın yerel seçimlerden önce yapılmasını söylediğini de belirterek, "Yerel seçimden önce yapılmazsa bir fecaattir." ifadelerini kullandığını aktardı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...