Tgrt Haber

CHP'de bir iş birliği hezimeti daha: DEM Parti'nin kararında İmamoğlu etkisi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Şubat 2024 09:27 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 10:13
CHP'de bir iş birliği hezimeti daha: DEM Parti'nin kararında İmamoğlu etkisi

CHP ile İş birliği görüşmelerinden istediğini alamayınca yola ayrı devam etme kararı alan DEM Parti, İstanbul adayını bugün açıklayacak. Peki DEM Parti'nin bu kararı almasında ne etkili oldu? Detaylar haberimizde...

DEM Parti, aday belirleme çalışmaları için cumartesi günü bir araya gelmişti. Aday çıkarılacak iller ve toplantıda belirlenen adayların bugün parti sözcüsü tarafından açıklaması bekleniyor.

DEM Parti'de İstanbul için Başak Demirtaş'ın, Ankara için de Meral Danış Beştaş'ın ismi öne çıkıyor. Parti ayrıca Bolu ve Antalya'da da aday çıkarma kararı aldı. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, bugün yapacağı basın toplantısında birçok kentin adaylarının isimlerini açıklayacağı belirtildi.

İş birliği için ilk önce İYİ Parti'den ret cevabı alan CHP, DEM Parti'nin kapısını çalmıştı. DEM Parti ile de anlaşamayan CHP, bu seçimde yalnız kaldı. Peki DEM Parti'nin CHP'nin özellikle İstanbul için iş birliği teklifine 'hayır' deme sebeplerinin arkasında ne var?

CHP'de bir iş birliği hezimeti daha: DEM Parti'nin kararında İmamoğlu etkisi - 1. Resim

PARTİ TABANI ISRAR ETTİ

Kulis bilgilerine göre; DEM Parti’nin kararında CHP ile yapılan görüşmelerde taleplerin karşılanmaması ve parti tabanının “adayımızı çıkaralım” tutumu etkili olduğu öğrenildi.

İMAMOĞLU'NDAN MEMNUN DEĞİLLER

İstanbul'da yaklaşık yüzde 10 gibi bir oy oranına sahip olan DEM Parti'de seçmen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nda tam anlamıyla memnun değil. DEM Parti'nin kararında da bunun etkili olduğu düşünülüyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...