Tgrt Haber

CHP'de istifa krizi! Gürsel Tekin'den sonra peş peşe ayrıldılar

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
13 Şubat 2024 12:10 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 14:47
CHP'de istifa krizi! Gürsel Tekin'den sonra peş peşe ayrıldılar

Son dakika haberi... 31 Mart yerel seçimlerindeki belediye başkanı adaylarını açıklayan CHP'de istifa krizi yaşandı. Gürsel Tekin'in ardından aday gösterilmeyen bazı belediye başkanları partiden istifa etti.

31 Mart yerel seçimleri​ öncesi CHP​'de adaylar birer birer netleşirken bir yandan da yaprak dökümü yaşanıyor. Partinin açıkladığı aday listesinde kendi adını göremeyen bazı isimler partiyle yollarını ayırdı.

Adı Esenyurt Belediye Başkanlığı için geçen eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, parti yönetimine sert eleştirilere yönelterek CHP'den istifa ettiğini duyurdu. CHP'de deprem etkisine yol açan istifa kararının ardından 3 belediye başkanı istifa etti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Mehmet Akif Akay ve Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin CHP'den istifa etti.

"AYAK OYUNLARINA RAĞMEN PARTİME KÜSMEDİM"

Yeniden aday gösterilmeyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP’den istifa etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çetin şu ifadeleri kullandı:

"Değerli hemşehrilerim; Çocukluğumdan itibaren Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin içinde büyüdüm. Her zaman ifade ettiğim gibi 1923’te Cumhuriyet Halk Fırkası’nı Adana’da kuran Kuvayi Milliyeci bir dedenin torunu olmaktan dolayı her zaman gurur duydum.

Gençlik Kollarından başlayarak hep partimin hizmetinde oldum, başarısı için çalıştım. 2009 yılında Adana Büyükşehir Başkan adayı gösterilip, çeşitli ayak oyunlarıyla 1 hafta sonra adaylıktan alınmamdan sonra bile partimize küsmedim, benim yerime gösterilen adayın başarısı için çalıştım.

10 yıldır da Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmek suretiyle Çukurova Belediye Başkanlığı yapmaktayım. CHP’li olmaktan her zaman gurur duydum ancak Belediye Başkanlığının hizmet makamı olduğunun bilinciyle belediyeye hiçbir zaman siyaseti sokmadım. Her seçimden sonra parti rozetimi çıkardım, herkese ve her kesime eşit ve adaletli hizmet götürmenin gayreti içerisinde oldum.

CHP'de istifa krizi! Gürsel Tekin'den sonra peş peşe ayrıldılar - 1. Resim

"CHP GENEL İKTİDARI DEĞİL PARTİ İÇİ İKTİDARI KORUMAYA ÇALIŞIYOR"

Bu anlayışla görevimi yaparken partimin bayrağını hep en yükseğe çıkarmayı hedefledim. Girdiğimiz her seçimde gece gündüz demeden çalıştım, bunun karşılığını da seçim sonuçlarıyla aldık. Partimizin ve partililerimizin her zaman gururla takdim edecekleri bir yerel yönetici olmak için azami gayret gösterdim.

Ancak gelinen noktada ömrümüzü verdiğimiz partimizin gasp edilmeye çalışıldığını, ilkelerinden ve değerlerinden uzaklaştırıldığını üzülerek görmekteyiz. Önce yerelde ardından genelde iktidarı hedeflemesi gerekirken, Cumhuriyet Halk Partisi mevcut yönetiminin sadece kendi parti içi iktidarlarını korumaya yönelik taktikler geliştirmeye çalıştığını kaygıyla izlemekteyiz.

"BU HİKAYE BURADA BİTMEZ"

Bunu son aday belirleme yöntemlerinde de net bir şekilde gördük. Atatürk ilkeleri, cumhuriyet değerleri, sosyal demokrasinin evrensel kuralları gibi partinin kimliğini oluşturan kavramların gözardı edildiği, tarafsız ve liyakate hiçbir kriterin dikkate alınmadığı, parti içi dar kadrolaşmanın ön plana çıktığı, adaylıkların ahbap-çavuş ilişkileriyle dağıtıldığı bir süreci üzülerek yaşadık.

Tanık olduğum bu kaygı verici tablo nedeniyle ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde geçirmiş, partinin birçok kademesinde gururla görev yapmış biri olarak partimden istifa ettiğimi üzülerek açıklıyorum. Ancak… Bu hikaye burada bitmez!"

CHP'de istifa krizi! Gürsel Tekin'den sonra peş peşe ayrıldılar - 1. Resim

ARTVİN BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İSTİFA KARARI

Artvin’in CHP’li Belediye Başkanı Demirhan Elçin de yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa etti. Elçin, istifasının ardından CHP'li belediye çalışanlarını işten çıkarttığı ve mobbing uyguladığı iddiasıyla CHP İl Başkanı Orhan Atan ve partililerin tepkisini çekti.

Belediye binası önünde partililer ile toplanarak basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Orhan Atan şöyle konuştu:

"Artvin belediye başkanlığı için partimizin yetkili kurulları tarafından adaylığına genel merkezimizin yaptığı yoğun araştırma ve anketler neticesinde mevcut belediye başkanını uygun görülmemiş, partimiz, Artvin halkının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Bilgehan Erdem öğretmenimizi Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanlığı adaylığına atamıştır. Aday adaylığı süreci ve adaylık açıklamasından sonraki süreçte Demirhan Elçin'in yapmış olduğu uygunsuz açıklamalar, partililikle ve belediye başkanlığı kimliğiyle asla uyuşmamaktadır. Bu durum tüm kamuoyunun da malumudur.

CHP'de istifa krizi! Gürsel Tekin'den sonra peş peşe ayrıldılar - 3. Resim

"BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLAYDI"

Bu açıklamalardan öte belediye başkanının yaptığı son davranış, bardağı taşıran son damla olmuştur. Şöyle ki, Belediyemizde alın teriyle çalışıp evine ekmek götürmek isteyen çalışanlarına, bizim çocuklarımıza, kendisi aday olmadığı için mobbing uygulamak baskı yapmak, çalışanların yerlerini değiştirmek sosyal medya hesaplarından çıktı alıp onları işten çıkarmak, tehdit etmek, zorla emekliye sevk etmekle tehdit etmek, bu da yetmemiş gibi işlerine son vermek ne belediye başkalığına ne de Artvinlilik kimliğine yakışır."

"ARTVİN'E LAYIK OLAMADI"

Elçin’in daha önce de işçileri işinden çıkardığını aktaran Atan, “Bu kötülükleri Demirhan Elçin bundan önce de yaptı, birkaç çalışanımızı işten çıkardı, onu uyardık ama bizleri yine dinlemedi. Demirhan Elçin maalesef sen, Artvin'e ve Artvinliye layık olamadın, sen evladın yaşında çocuklara hakaret ettin, onları işinden gücünden ettin. Senin seçilmen için canla başla çalışan ailelerin çocuklarını aşağıladın, insan yerine koymadın. Senin bugün işgal ettiğin koltukta binlerce insanın emeği, alın teri var” diye konuştu.

CHP'de istifa krizi! Gürsel Tekin'den sonra peş peşe ayrıldılar - 2. Resim

"BAŞKANLIKTAN DA İSTİFA ET"

Elçin’in başkanlıktan istifasını isteyen Atan, “Başkan, şayet siyasete devam edeceksen, eğer sen Artvinliysen eğer mert olmakla, korkusuz olmakla övünüyorsan belediye başkanlığından da istifa et, gel er meydanına, gel er meydanına yarışalım. Gel tüm Artvin ile kurduğumuz büyük Artvin ittifakıyla yarış. Başkan, senin kırdığın her kalbi, senin yıktığın her köprüyü sevgiyle, dostlukla, kucaklaşmayla, dayanışmayla yeniden kuracağız, senin kuruttuğun birliktelikle, hoşgörü kültürünü Artvin'de, ata dede toprağımızda yeniden inşa edeceğiz. Biz bu işçilerin hakkını koruyamazsak bizlere bu koltuklar haram olsun. Başkan unutma; er geç helalleşmek gerekecek. Ama bil ki ne partimiz ne de biz Artvinliler sana hakkımızı helal etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin geçtiğimiz Aralık ayında partisi tarafından seçimlerde yeniden aday gösterilmeyeceğini anlayınca belediye önünde bir basın açıklaması düzenlemiş ve aday adaylığı sürecini durdurduğunu açıklamıştı.

BİR İSTİFA DA ADANA'DA

Bu iki gelişmenin ardından bir istifa da Adana'da Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'dan geldi. Akay gerekçe olarak, CHP'nin bugünkü yapısının seçim kazanmaya dönük değil, partinin içinde kendi yandaşlarına yer bulmaya dönük çalıştığını söyledi.

CHP'de istifa krizi! Gürsel Tekin'den sonra peş peşe ayrıldılar - 3. Resim

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...