Tgrt Haber

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal CHP'den istifa etti

31 Ekim 2022 14:58 - Güncelleme : 31 Ekim 2022 16:03
Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal CHP'den istifa etti

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, partiden istifa ettiğini açıkladı. Baykal istifa gerekçesi olarak partinin gidişatından memnun olmayışını gösterdi.

Altılı masa etrafında seçimlere ittifak yaparak hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki kopuşlara bir yenisi daha eklendi. Partinin sembol isimlerinden Antalya Milletvekili ve CHP​ eski Genel Başkanı Deniz Baykal​'ın kızı Aslı Baykal​, sosyal medya​ hesabından istifa​ ettiğini duyurdu.

Prof. Dr. Aslı Baykal, CHP üyeliğini sonlandırdığına ilişkin görüntüyü sosyal medyadan paylaştı. Baykal'ın istifasının perde arkasındaki gerekçe de ortaya çıktı.

PARTİNİN GİDİŞATINDAN MEMNUN DEĞİL

Aslı Baykal ile görüşme gerçekleştiren CHP eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, istifa haberini doğruladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sevigen, Baykal'ın çok üzüldüğünü ve partinin gidişatından memnun olmadığını dile getirdi.

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal CHP'den istifa etti

YENİ PARTİ İDDİASINI YALANLAMIŞTI

Aslı Baykal, geçen yıl CHP'den ayrılıp yeni parti kuracağı yönünde çıkan haberleri yalanlayıp, iddialara şu sözlerle cevap vermişti:

"Basın organlarında yeni bir parti kuracağım yönünde sık sık çıkan haberler dolayısıyla bir açıklama yapmak istedim. Cumhuriyet Halk Partisi, devletimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün kurduğu büyük bir misyon partisidir. 

Hiç şüphe yok ki, Cumhuriyeti kuran partidir. CHP’nin misyonu Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar bağımsız bir devlet olarak yaşatmaktır. Ben kendisini bu büyük ideale adamış bir ailenin, bir babanın kızıyım. Deniz Baykal’ın kızıyım. Akademik kariyerimin ardından yaşamımın bu anında ve gelecekte bu büyük mirasın sarsılmaz savunucusu olacağımdan kimsenin kuşkusu olmaması gerekir.

Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden fazla ihtiyacı vardır. Halkımızın tek ümit kaynağı CHP’dir. Bu nedenle, hepimiz, bölünmenin, parçalanmanın; ülkemize, demokrasimize, Cumhuriyet ve Atatürk ideallerine zarar vereceğini bilmeliyiz.

CHP birlik ve beraberliğimizin adresidir ve hepimizin özgürce siyaset yapacağı tek çatıdır."

KILIÇDAROĞLU'NA ELEKTRİK FATURASI TEPKİSİ

Aslı Baykal, daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu elektrik faturasını ödemediği için eleştirmişti. Baykal "Elektrik faturasını ödeyemeyene sahip çıkmak iktidara gelince elektrik fiyatlarını nasıl indireceğini anlatarak olmalı, sonuç getirmeyecek eylemlerle gündemi değiştirmek iktidara destek oluyor" demişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...