Tgrt Haber

CHP'de İzmir ve Ankara krizi büyüyor: Güç dengeleri üçe bölündü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Ocak 2024 09:49 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 10:01

TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, yerel seçimlere çok az bir süre kalmasına rağmen CHP içinde yaşanan krizlere ilişkin çok çarpıcı kulis bilgilerini paylaştı. Sözcan, CHP'de büyük bir güç mücadelesinin yaşandığını söyledi.

Siyasi partileri yerel seçim hazırlıkları sürüyor. Partiler adaylarını duyurmaya devam ederken CHP​'de Ankara ve İzmir​ krizi yaşanıyor. İzmir adayını henüz açıklamayan CHP'de aday belirleme sürecinde söz sahibi olmak isteyen İmamoğlu ve ekibinin süreci yavaşlattığı öne sürüldü.

"İZMİR DÜĞÜMÜNÜN ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR"

CHP'de yaşanan krize ilişkin son kulisleri paylaşan TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, İzmir’de CHP açısından işler karışık. Büyük bir güç mücadelesi yaşanıyor. Güç dengeleri üçe bölünmüş durumda. Kemal Kılıçdaroğlu-Özgür Özel-Ekrem İmamoğlu arasında güç mücadelesi yaşanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklanmasını da bu durum geciktirdi. Bugün Parti Meclisi yeniden toplanacak, İzmir düğümünün çözülmesi bekleniyor" dedi.

CHP Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ismi öne çıktığını aktaran Sözcan, "Cemil Tugay’ın, İzmir’de CHP tarafından aday gösterilmesi bekleniyor. Son dakika sürprizi olmazsa, önce MYK’da değerlendirilecek ardından Parti Meclisi’nin onayına sunulacak. Sürpriz olmazsa Cemil Tugay’ın CHP İzmir Belediye Başkan Adayı olması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

CHP'de İzmir ve Ankara krizi büyüyor: Güç dengeleri üçe bölündü
(Cemil Tugay)

"ZEHİR ZEMBEREK SÖZLERLE SUÇLADI..."

Sözcan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Ancak bu da partiyi karıştırdı. Eren Erdem zehir zemberek sözlerle Genel Merkez’i suçladı. İş adamlarının temsilcisi olduğunu söyledi, Tunç Soyer’e destek çıktı, Kılıçdaroğlu’na destek veren isimlerin tasfiye edildiğini savundu. Açıklanacak yeni ismin tartışmaları bitirmeyecek gibi görünüyor. Tartışmalar devam edecek gibi görünüyor"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...