Tgrt Haber

CHP'de 'kavga' iddiası: Engin Özkoç ile Faik Öztrak birbirine girdi! 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
22 Haziran 2023 12:34 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 13:03
CHP'de 'kavga' iddiası: Engin Özkoç ile Faik Öztrak birbirine girdi! 

Seçim mağlubiyeti sonrası CHP'de iç karışıklık sürerken parti kulislerine çarpıcı bir iddia düştü. Buna göre partililer "yenilikçiler" ve "gelenekçiler" diye iki gruba ayrıldı. Bu grupların başını çeken Engin Özkoç ile Faik Öztrak arasında büyük bir kavga patlak verdi! İşte detaylar...

14 Mayıs ve 18 Mayıs'taki seçimlerden hüsranla ayrılan CHP​'de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu​'na yönelik istifa baskısı ve "değişim" talepleri, iç karışıklığa yol açtı. Büyük bir kitlenin görevini bırakmasını istemesine rağmen "devam" mesajı veren Kılıçdaroglu'nun MYK​ hamlesi sonrası parti içinde gruplaşmalar meydana geldi.

Durum böyleyken CHP kulislerine düşen son bilgiler  parti içi çekişmenin ciddi bir boyuta taşındığını gözler önüne serdi. İddiaya göre yenilikçileri temsil eden Engin Özkoç ile değişim karşıtı gelenekçileri temsil eden Faik Öztrak arasındaki büyük bir çekişme yaşanıyor.

MYK HAMLESİ FİTİLİ ATEŞLEDİ

Sabah'ta yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) genel başkanlık için kolları sıvayan Ekrem İmamoğlu tehlikesine karşı, kendine yakın isimleri atadı. CHP örgütlerini de kendisine bağlayan Kılıçdaroğlu, koltuğunu koruyacağını net şekilde belli etti. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bakan yapmıyı planladığı Engin Özkoç'u örgütten sorumlu genel koordinatörlük görevine atadı. Kılıçdaroğlu'nun bu ataması ise diğer vazgeçilmezi Faik Öztrak'ı sinirlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun Özkoç'a verdiği göreve ilk itiraz Faik Öztrak'tan geldi. Öztrak, Özkoç'un yerine MYK'dan bir ismin bu göreve getirilmesi gerektiği fikrini ortaya attı. MYK üyeleri de Öztrak'ın fikrine destek verdi. İl başkanları ve belediye başkanları ile konuşan Özkoç, parti örgütü ile ilgili süreçten bahsetti. Öztrak'ın kendisine karşı çıktığını öğrenmesi üzerine ise zaten anlaşamadığı Öztrak'a hesap sordu. Bu gelişme sonrası ikili arasındaki gerilim zirveye çıktı.

KARARINDAN DÖNMEYECEK

Diğer yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün il başkanları ile görüştü. İl başkanlarının Özkoç ismine sıcak baktığı, Kılıçdaroğlu'nun da bu nedenle kararından dönmeyeceği belirtiliyor.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...