Tgrt Haber

CHP'de kongre takvimi belli oldu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Temmuz 2023 20:15 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 20:24
CHP'de kongre takvimi belli oldu

'Değişim' baskısıyla baş etmeye çalışan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kongre takvimini belirledi. İl ve ilçe kongrelerin tarihi belli olurken, genel başkanlık seçimi için ise henüz bir tarih verilmedi. 

CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı​ Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı 'değişim' grubunun kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na olası rakip olarak çıkması beklenirken kurultay takvimi de belli oldu.

KONGRE​ TAKVİMİ AÇIKLANDI

CHP​'de değişim çağrıları ile partisini kongreye götüren Kemal Kılıçdaroğlu​ takvimi de belirledi. CHP'de ilçe kongreleri 5 Ağustos'ta, il kongreleri ise 16 Eylül'de başlayacağı açıklanırken genel başkanın belli olcağı kongrenin ise tarihi açıklanmadı. 

İMAMOĞLU ADAY MI? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​, öncülük ettiği değişim çağrısının önemli bir adımını atarak, 'İktidar için değişim' adlı bir internet sitesi kurmuştu.

Bu hamle, İmamoğlu'nun genel başkanlığa adaylık sürecinin başlangıcı olarak yorumlanırken İmamoğlu'nun önünde ise büyük bir engel var. Seçim takviminde, kurultayın yerel seçimlerden sonra mı yoksa önce mi yapılacağının soru işareti olarak kalması İmamoğlu'nun olası adaylığını etkileyecek. 


 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...