Tgrt Haber

CHP'de kriz boyut atladı: Şükran Kütükçü’nün odası polis zoruyla boşaltıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Şubat 2024 12:16 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 13:12

Yerel seçimlere çok az bir süre kalan CHP içinde yaşanan krizlere bir yenisi daha eklendi. Şükran Kütükçü’nün odası polis zoruyla boşaltıldı.

TGRT HABER ÖZEL...

Hükümet kanadında yerel seçim hazırlıkları sorunsuz bir şekilde devam ederken muhalefet kanadında her geçen gün yeni bir kriz patlak veriyor. Yerel seçimlere kısa bir süre kara aday belirleme konusunda birbirine giren CHP​'liler bu kez de TBMM'de birbirine girdi.

CHP'DE ODA KRİZİ

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun özel kalem müdürü olan Şükran Kütükçü'ye tahsis edilen oda aslında idari amirliğinin kullandığını bir odaydı... CHP'nin yeni TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan, Kütükçü'den odayı boşaltmasını istedi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır​ devreye girdi ve odanın boşaltılmasına engel oldu.

CHP'de kriz boyut atladı: Şükran Kütükçü’nün odası polis zoruyla boşaltıldı - 1. Resim

ODA POLİS ZORUYLA BOŞALTILDI

TGRT Haber Muhabiri Burcu Kahriman CHP içinde yaşanan bu krizin detaylarını aktardı. Bayraktutan, odası boşaltılmayınca durumu Meclis Genel Sekreterliği'ne bildirdi. Kütükçü, Meclis Genel Sekreterliği'nin talimatını da yerine getirmeyince devreye polis girdi. Kütükçü'nün odası dün gece saatlerinde polis zoruyla boşaltıldı. 

CHP'de kriz boyut atladı: Şükran Kütükçü’nün odası polis zoruyla boşaltıldı - 2. Resim

TGRT Haber muhabiri Burcu Kahriman gelişmeleri şu ifadeyle anlattı:

“Meclis’te sıcak dakikalar yaşanıyor. Şükran Kütükçü, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel kalemi görevini yürütüyordu. Özgür Özel, Kütükçü’ye bir oda tahsis etti ve Grup Danışmanlığı görevini yürütmesini istedi. İşte kriz de bu noktada çıktı. Çünkü Kütükçü’ye tahsis edilen oda aslında idari amirlerin kullandığı bir odaydı. Geçtiğimiz günlerde de CHP’de bir seçim yapıldı ve İdari Amir Uğur Bayraktutan seçildi. Bayraktutan da Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla biliniyor"

"ODANIN GİRİŞİNE BAYRAKTUTAN'IN İSMİ ASILDI"

Bayraktutan, Şükran Kütükçü’den odayı boşaltmasını istedi. Ancak Kütükçü uzun süre direndi ve odayı boşaltmadı. Ali Mahir Başarrır araya girdi ve odayı boşaltmasına engel oldu. En son En son Uğur Bayraktutan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a durumu anlattı ve Meclis Başkanı Kütükçü ile iletişime geçti, Kütükçü yine kabul etmedi, odayı boşaltmadı. Bu süreçten sonra Kurtulmuş, CHP’deki oda krizine müdahale etti ve Kütükçü’nün odayı boşaltmasını istedi. Ve polis zoruyla akşam saatlerinde Kütükçü’nün grup katındaki odası boşaltıldı. Biz de sabah saatlerinde yukarı çıktık ve görüntü almak istedik. Polisin müdahalesi oldu ama birkaç fotoğraf çekebildik. Şu an orada hareketlilik var, eşyalar boşaltılıyor, yeni eşyalar geliyor. Odanın girişine Uğur Bayraktutan’ın ismi asıldı"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...