Tgrt Haber

CHP'de Özgür Özel'den "İmamoğlu" çıkışı: O da görüyor!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Gazete Duvar
18 Haziran 2023 12:55 - Güncelleme : 18 Haziran 2023 16:01
CHP'de Özgür Özel'den "İmamoğlu" çıkışı: O da görüyor!

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kendisi gibi adı genel başkanlık için anılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

CHP​'de seçimde alınan sonuçlara ilişkin hayal kırıklığı, Kemal Kılıçadroğlu'nun genel başkanlığını tartışmalı hale getirmişti. CHP lideri, yoğun bir istifa baskısına maruz kalırken, önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​, "değişim" parolasıyla genel başkanılk için adaylık sinyali vermişti.

İmamoğlu'ndan kkısa süre sonra ise daha önce Kılıçdaroğlu'na destek açıklamaları yapan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, şaşırtıcı bir şekilde gerekirse genel başkanlığa aday olabileceğini duyurmuştu. Her iki isme yönelik CHP içindeki tartışmalar sürerken Özel'den rakibi olarak gösterilen İmamoğlu'nun olası adaylığı için dikkat çekici yorumlar geldi.

"SANKİ O GÖRMÜYORMUŞ GİBİ KONUŞMAK OLMAZ"

Gazete Duvar'a röportaj veren Özgür Özel, İmamoğlu'nun toplumda çok ciddi karşılığı olan, insanların çok sevdiği ve seçmenle de çok farklı bir ilişki kurabilen bir isim olduğunu belirtti. Buna karşın "önemli olan, İmamoğlu'nun gelecekte kendisini nerede görmek istediği" ifadesini kullanan Özel, İBB Başkanı'nın adaylığı İle ilgili çekincelerine de değindi.

Özel, "Bunu tabii kendisi değerlendirecek, benim onun adına değerlendirmem mümkün değil. Ayrıca İmamoğlu'yla ilgili riskleri, sanki o görmüyormuş gibi konuşmak da doğru olmaz. Kendisi zaten en doğru şekilde tüm ihtimalleri analiz ediyordur ve kendi kararını verecektir" ifadrelerini kullandı.

"TAVŞAN ADAY" İDDİALARINA CEVAP

Özel, "tavşan aday" olduğu ve İmamoğlu'nun ya da Kılıçdaroğlu'nun elini rahatlatmak için adaylık çıkışına imza attığı şeklindeki iddiaların sorulması üzerine şu cevabı verdi: "İkisi de doğru değil. CHP gibi bir partide grup başkanlığı yapan, 8 yıl grup başkan vekilliği yapmış birisi böylesine bir seçim yenilgisinden sonra bir tutum belirliyorsa o tutumu onun yararına, bunun yararına almaz. Sadece ve sadece partinin ve toplumun üstün yararına dayalı olarak belirler."

KILIÇDAROĞLU İLE NE KONUŞTU?

Adaylık açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiklerini hatırlatan Özel, görüşmeye dair de şunları söyledi: "Ne Genel Başkan’da bir kırgınlık var ne de bende. Son derece yapıcıydı. Sitem eden bir noktada değildi. Bu süreçte neleri yapmamın doğru, neleri yapmamın yanlış olabileceğine dair yapıcı uyarıları oldu. Bunun 'adaylığımı destekliyor, akıl verdi' gibi anlaşılmasından korkarım. Dediğim gibi adaylaşabilirim, fedakarlık yapabilirim ya da ortaklaşabilirim. Bir iddiaya sahip miyim? Doğrusunu yapma iddiasına sahibim. Aday da olsam vaz da geçsem herkes, 'Gördünüz mü Özgür Özel doğrusunu yaptı' diyecek." 

Kaynak: Gazete Duvar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...