Tgrt Haber

CHP'de sürpriz aday! 'Geçici' genel başkanlık teklifi...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TV100
03 Ağustos 2023 12:00 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 12:14
CHP'de sürpriz aday! 'Geçici' genel başkanlık teklifi...

SHP lideri Murat Karayalçın, İBB Başkanı İmamoğlu ile görüşmesi sonrası flaş bir açıklama yaparak, CHP'de tarafların 'evet' demeleri halinde geçici genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, katıldığı programda gündeme oturan bir öneri sundu.  TV100'ün "Kübra Par'la Farklı Açılar" isimli  programına konuk olan Karayalçın, CHP​'deki değişim ve adaylık tartışmalarına değindi.

"İBB BAŞKANI ADAYI OLMAK ZORUNDA" 

Daha önce yaptığı, "Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday olmalı" açıklamasını hatırlatan Karayalçın, bunu bir kader kilitlenmesi olarak nitelendirdiğini belirtti.  Bu kez, "İmamoğlu İBB Başkan adayı olmak zorundadır" ifadesini kullanan Karayalçın, şunları söyledi: "Önceki gün Ekrem Bey'e 'Ben sizin ağabeyinizim, kusura bakma benim düşüncem İBB Başkan adayı olmanız, gönül koyma' dedim. Kemal Bey'in de kader kilitlenmesi içinde olduğu kanısındayım; Ekrem Bey'in aday gösterilmesi konusunda. Parti genel merkezimiz Ekrem Bey'i aday göstermek zorunda, Ekrem Bey de aday olmak zorunda. Dediklerimi tebessümle karşıladı. Bu görüşümde ısrarlıyım."

GENEL BAŞKANLIK SORUSUNA SÜRPRİZ CEVAP

Karayalçın bu noktada sunucuların genel başkanlığı düşünüp düşünmeyeceği konusundaki fikrini sorması sorusuna, "Ağabey' formülünün doğru olduğu kanısında değilim. Bu tür bir düzenleme bizim tüzüğümüze de siyasetimize de terstir. Tarafların tümü anlaşırsa 'evet' derim. Ben kıdemli bir partiliyim, içinde bulunduğumuz durumun aşılması için bireysel olarak görüşlerimi proje metni haline getirdim. Tüzüğümüz parti hukukudur, 100 yıllık partiyiz. Parti hukukunda ne öngörülüyorsa o yapılır" cevabını verdi.

İMAMOĞLU ESKİ BAŞKANLARLA BULUŞMUŞTU 

İBB Başkanı İmamoğlu CHP'nin eski genel başkanları Altan Öymen, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın ile görüşerek yemek yemişti.

Murat Karayalçın ise daha önce yaptığı açıklamada parti yönetimini eleştirerek, "Adayları genel merkez belirliyor. Siyaseti genel merkez belirliyor. Bunun adı oligarşidir. CHP’de şu an bir oligarşi var” demişti.

 

Kaynak: TV100
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...