Tgrt Haber

CHP'deki danışman krizinde yeni boyut: Tanımadığımız isimler var 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
04 Eylül 2023 09:30 - Güncelleme : 04 Eylül 2023 09:45
CHP'deki danışman krizinde yeni boyut: Tanımadığımız isimler var 

Genel seçimlerden aldığı ağır mağlubiyetle ayrılan CHP'de kriz bitmek bilmiyor. CHP'de Atatürk ve Kılıçdaroğlu aleyhinde attığı tweetlerli ortaya çıkan danışman Perinaz Mahpeyker Yaman ile ilgili tartışmalara son noktayı CHP lideri koydu. Atama kararı ile ilgili Kılıçdaroğlu, "Mesajlarını bilseydim atamazdım" derken, bazı milletvekilleri ise farklı görüşler bildiriyor. İşte ayrıntılar... 

CHP’de Mustafa Kemal Atatürk ve CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ aleyhinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla konuşulan danışman Perinaz Mahpeyker Yaman'ın ikinci tur öncesi Kılıçdaroğlu'na danışman olarak atanması ve 4 Haziran sonrasında tüm danışmanlarla birlikte görevden alınmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. 

CHP Medya Planlama ve Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, katıldığı bir TV kanalında "Böyle bir isim ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel Merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok" derken genel merkezden, "Haziran tarihinden itibaren genel başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir. O tarihten sonra medyada tartışılan ismin danışmanlığa atanması söz konusu değildir" denildi. Parti içinden konu hakkında iki farkı bilgi verildi. 

"İNCELEMEYE ZAMANIM YOKTU"

Yaman’ın danışmanlığa getirilmesiyle ilgili gazeteci Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu ise atamanın olduğunu kabul etti. "O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu mesajlarını bilseydim atamazdım. Bir arkadaşım ‘AK Parti Kadın Kolları’nda çalışmış. CHP için çalışmak istiyor’ dedi. O günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. İncelemeye zamanım yoktu” ifadelerini kullandı.  

VEKİLLER DAHA FARKLI DÜŞÜNÜYOR 

Parti içindedeki bazı vekiller danışman krizinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha farklı düşünüyor. Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'a konuşan bazı vekiller, "PM’de de ‘Kim bu insanlar, sayısı ne’ diye sorulmasına rağmen bu atamalardan kimsenin haberi yok. Daha önce PM’de bu danışmanların partiye verdiği zararlar gündeme geldi ama tatmin edici bir cevap alınamamıştı. Partide sırf AK Parti'de ya da MHP’de eskiden ilçe başkanlığı gibi görevler yaptığı için danışman olan kişiler oluyor. CHP’nin Atütürk ilkelerinden, laiklikten aykırı düşüncedeki hiç kimsenin danışmanlığına ihtiyacı yok" değerlendirmesinde bulundu. 

"KİMSE SUÇLANAMAZ" 

Partideki bazı milletvekilleri ise “bir kişilik atama nedeniyle kimsenin suçlanamayacağını" düşünüyor. Kılıçdaroğlu’nun farklı görüşlerden fikir aldığını söyleyen vekiller, "Danışmanlardan fikir alınır ama bu her dedikleri uygulanacak demek değil. CHP, Atatürk ilkelerinden asla vazgeçmez" ifadelerni sarf etti. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...