Tgrt Haber

CHP'den Akşener'e adaylık cevabı: Kılıçdaroğlu'un söylemiyle çelişen bir durum yok

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Eylül 2022 17:55 - Güncelleme : 28 Eylül 2022 18:27
CHP'den Akşener'e adaylık cevabı: Kılıçdaroğlu'un söylemiyle çelişen bir durum yok

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masada noter olma görevinin olmadığını, masaya onların da CHP'nin de aday getirilebileceğini söylemişti. Akşener'in bu söylemlerine ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den açıklama geldi. Özel, "Genel Başkanımızın söylemiyle çelişen bir durum yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanlığı​ seçimlerine aylar kalmasına rağmen 6’lı masa halen ortak adayını açıklamadı. Kimin aday​ olacağına dair soru işaretleri gündemde dolaşırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun henüz aday olarak belirlenmediğini belirtip ortak akıl vurgusu yapmıştı.

 "Altılı Masa’nın noter olma görevi yok" diyen Akşener, aday konusunun belli bir noktaya geldikten sonra çözümlerimizi ortaklaştıracaklarını söylemişti. Masada İYİ Parti'nin de aday getirebileceğini söyleyen Akşener, "Aday CHP'li de olabilir. Kazanmak önemli” ifadelerini kullanmıştı.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Akşener'in sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,"Genel Başkanımızın söylemiyle çelişen bir durum yoktur." dedi. Özel, “Açıklamayı Kılıçdaroğlu yapsaydı bunları söylerdi" dedi.

"ÇELİŞEN BİR DURUM YOK"

Özel'in açıklamaları şu şekilde:

“Açıklamayı Kılıçdaroğlu yapsaydı bunları söylerdi. Altılı Masa’nın kurulduğunu söylüyor ve ona önem atfediyorsanız o masanın karar verici olduğunu söylersiniz. Sizin söylediğiniz noterler karar verici değillerdir, önüne neyi götürürseniz onu damgalar ‘aslı gibidir’ yapar.

Karar vericinin Altılı Masa​ olduğuna göre ki bunu sayın genel başkan defalarca söylüyor ve o Altılı Masa’nın belirleyeceği aday 13’üncü cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla genel başkanımızın söylemiyle çelişen bir durum yoktur.

"4 GÜN İÇİN VATANDAŞIN KAFASINI ŞİŞİRMEYİN"

Ayrıca Altılı Masa’nın toplantısına 4 ay yok 4 gün var. 4 gün sonra 6 liderin oturup konuştuktan sonra nasıl bir sonuç bildirgesi yayınlayıp altına hangi imzaları atacağına bütün Türkiye görecek.

O yüzden televizyonlarda pazar akşamı canı sıkılacak olan yandaş yorumcu arkadaşlar boşuna nefes tüketmesinler. 4 ay olsa size ihtiyaç var ama 4 gün için vatandaşın kafasını şişirmeyin.”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...