Tgrt Haber

CHP'den 'asgari ücret' ve 'emekliye zam' mitingi!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
30 Haziran 2024 13:20 - Güncelleme : 30 Haziran 2024 13:30
CHP'den 'asgari ücret' ve 'emekliye zam' mitingi!

Cumhuriyet Halk Partisi, bugün Gebze'de Genel Başkan Özgür Özel'in de katılımıyla asgari ücrete ve emekliye zam için miting düzenleyecek.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kocaeli Gebze​'de düzenleyeceği 'Emek Mitingi' bugün saat 17.00'de partinin Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla başlayacak. Temmuz ayında ücretlere ara zam​ yapılması tartışmaları sürerken, CHP​ ara zammın gerekli olduğunu savunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmelerde de asgari ücrete ara zam konusu gündeme getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan en son yaptığı açıklamada, asgari ücrette herhangi bir artış olmayacağını söyleyip tartışmalar bir kez daha noktayı koymuştu.

MYK'DA KONUŞULMUŞ, MİTİNG İÇİN GEBZE SEÇİLMİŞTİ

CHP'nin asgari ücretlinin ara zam talebini hükümete iletmek amacıyla düzenlediği 'Emek Mitingi'nin nerede yapılacağı MYK toplantısında görüşülmüş ve nüfusunun büyük bir kısmı asgari ücretle geçinen bir işçi kentinde yapılması kararlaştırılmıştı. Sonuç olarak, mitingin Gebze'de yapılmasına karar verilmişti.

CHP'den 'asgari ücret' ve 'emekliye zam' mitingi! - 1. Resim

Mitingde yalnızca asgari ücretle geçinenlere değil, emeğiyle geçinmeye çalışan tüm kesimlere hitap edilmesi bekleniyor. Özgür Özel'in ise geçim sıkıntısı çekenlerin sesini duyurmak amacıyla hükümete baskı kurması öngörülüyor.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...