Tgrt Haber

CHP'den bir 'Cumhurbaşkanı adayı' çıkışı daha! Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'tan ince gönderme: İstenmez hak edilir

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
13 Ocak 2023 14:36 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 15:36

Son zamanlarda muhalefetin Cumhurbaşkanlığı adayları arasında ismi geçen kritik isimlerden biri Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş. TGRT Haber’de Savaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda adının geçmesiyle ilgili 'ince' mesaj verdi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yaklaşırken 6’lı masada ‘ortak aday’ tartışması devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ adaylık konusunda ısrar ederken İYİ Parti tarafından ise ‘Seçilecek aday’ vurgusunun altı çiziliyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener​ ile İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu sık sık Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz ederken son olarak İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Orhun Ertürkmen, yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu​ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş’ın adını “Biz belediye başkanlarının kazanacağına kesin gözle bakıyoruz” diyerek gündeme getirdi. Ancak son zamanlarda adı geçen diğer bir belediye başkanı ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş. TGRT Haber’de Celal Toprak ile İş Dünyası Programında Savaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda adının 6’lı masada geçmesine ilişkin çarpıcı yorumlarda bulunurken adaylık konusunda adı geçen diğer adaylara da 'ince' gönderme yaptı. 

“MEMLEKETİ YÖNETECEK KABİLİYETE SAHİBİZ”

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi durumlar istenmez hak edilir” diyen Savaş, "40 yaşını geçen ve  üniversite mezunu olan herkes Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin en üst makamında ülkesini yönetmek ister" dedi.  “Böyle bir konuda adımız geçiyorsa şayet bugüne kadar pek çok iş yaptık. Bölüm kurduk, hukuk fakültesi kurduk, büyükşehir kurduk. Biri il, 2’si büyükşehir belediye başkanlığı olmak üzere 3 dönem büyükşehir başkanlığı yaptım" diyen Savaş, şunları söyledi: "Müthiş bir tecrübemiz var tabi ki.  Burada Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adaysa tabi ki bize yanında olmak, arkasına düşüp çalışmak düşer. Sayın Kılıçdaroğlu aday değilse ve 6’lı masadaki liderler bu konuda bizim adımızı tercih ederlerse biz tabi ki yeteli donanıma sahibiz. Memleketimizi yönetecek kabiliyete sahibiz. Biz onur duyarız. Muhtemelen 6’lı masada 30 Ocak’taki toplantıda bu konuyu konuşulur."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...