Tgrt Haber

CHP'den Haluk Levent'e adaylık teklifi! Cevabını açıkladı

Editör: Banu İriç / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2024 13:53 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 15:09
CHP'den Haluk Levent'e adaylık teklifi! Cevabını açıkladı

Gazeteci Murat Ağırel CHP'nin Hatay Belediye Başkanlığı için Haluk Levent'e teklif götürdüğünü iddia etmişti. Sosyal medyada dolaşan haber üzerine Levent ile konuşan İsmail Saymaz cevabını açıkladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP​ yönetiminin Haluk Levent​'e teklif götürdüğü ortaya çıktı. Gazeteci Murat Ağırel bu iddiayı sosyal medyadan paylaştı. 

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medyada dolaşan söylenti üzerine  Haluk Levent ile konuştuğunu ve teklifin doğru olduğunu ancak reddettiğini duyurdu. Saymaz şunları söyledi:

"Haluk Levent’le konuştum. CHP’nin üç gün önce kendisine Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı teklifi getirdiğini söyledi.
Levent, bana şunları anlattı: “AHBAP başkanıyım. Üyelerime ve bizi destekleyen herkese siyaset dışı kalacağıma dair sözüm var diyerek, kabul etmedim.”

CHP, Hatay Belediye Başkanlığı için bir önceki dönem de başkanlık yapan Lütfü Savaş​ ismini duyurmuştu. Bazı tartışmalar sonrası adaylık için ismin değiştirileceği iddia edilmişti. Son olarak Türkiye İşçi Partisi (TİP) bugün Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak eski futbolcu Gökhan Zan'ı açıkladı. CHP'nin Parti Meclisi toplantısında Haluk Levent isminin masaya geldiği ve teklif götürüldüğü ortaya çıktı.

HALUK LEVENT'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Haluk Levent sosyal medyadan yaptığı açıklamada başka partilerden de teklif geldiğini ancak siyasete girmeme kararının olduğunu duyurdu. Ahbap başkanlığı görevine devam edeceğini vurgulayarak "Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum.Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin." dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...