Tgrt Haber

CHP'den Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu tutuklu HDP'liler için açıklama

07 Kasım 2016 10:33
CHP'den Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu tutuklu HDP'liler için açıklama

CHP, terör soruşturmasında tutuklanan HDP'lilere destek açıklaması yaptı. Açıklamada HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 'milletvekillerinin tutuklanması anayasa ve AYM içtahatlarına aykırıdır' dendi.

Şehirdışı temaslarını yarıda kesen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ve Cumhuriyet Gazetesi'ndeki tutuklamalar nedeniyle MYK'yı topladı. 15 Temmuz darbe girişimini yalnızca 'yakından izlemekle' yetinen Kılıçdaroğlu'nun son tutuklamalara yönelik hassasiyeti dikkat çekti.

CHP'DEN ANAYASA VURGUSU

İzmir'de partisinin belediye başkanları ile toplantı yapan Kılıçdaroğlu, programını yarıda keserek Ankara'ya döndü. HDP'nin eş başkanları ve vekilleri ile Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının terör operasyonu kapsamında tutuklanması nedeniyle 'kırmızı alarm' veren Kılıçdaroğlu, hafta sonu değişik illerde çalışmalar yapan MYK ve PM üyelerine acil Ankara'ya dönmeleri yönünde talimat verdi. Acil olarak toplanan CHP Parti Meclisi (PM) bildirisi yayınlandı. Cumhuriyet gazetesine yönelik yürütülen soruşturmanın sona erdirilmesi gerektiği savunulan bildiri de HDP'li 9 milletvekilinin tutuklanması için de, "Milletvekillerinin tutuklanması anayasaya aykırıdır" denildi.

CHP'nin Yeni Kapı'da sergilediği birlik ve beraberlik tututumu yavaş yavaş kayboluyor. CHP'ye destek veren HDP'yi savunması şehit ve gazileri son derece rahatsız etti. 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...