Tgrt Haber

CHP'den İYİ Parti itirafı: Yan yana olmazsak kaybederiz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Sözcü TV
21 Haziran 2023 20:14 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 20:31

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hafta sonu gerçekleşecek olan kongrede Millet İttifakı'ndan ayrılacağına dair iddialar gündemdeki sıcaklığını korurken ana muhalefet bloğundan ise itiraf gibi açıklama geldi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden istediği sonucu alamayan İYİ Parti​'de olağan kongre hafta sonu yapılacakken, kulislerde ise Meral Akşener​'in kongrede Millet İttifakı​'ndan ayrıldıklarını duyuracağı iddiası ise yüksek sesle konuşulmaya başlandı. 

"BAŞARILI OLAMAYIZ" 

Sözcü TV'de gündeme ilişkin soruları cevaplayan CHP​ Ankara Milletvekili Murat Emir, yerel seçimlerde de ittifak kurulması gerektiğini söylerken, "Yerel seçimlerde yan yana gelemezsek başarılı olamayacağımız apaçık ortada. Bunu kendimiz için değil Türkiye için yapmak zorundayız. Türkiye'nin bu gidişine razı olmayanlar bizden bunu istiyor. İttifakın her bir paydaşına dikkatli olmak düşüyor" dedi.   

CHP'DEN İYİ PARTİ'YE UYARI: HERKES İÇİNDE KONUŞMAYIN  

İYİ Partili vekillerin basına yaptığı açıklamalar hakkında da konuşan Emir, "Benim İYİ Partili vekillere tavsiyem şu; Kapı arkasında konuşulması gereken konuları herkes içinde konuşmamaları. İttifak süreçleri her zaman sancılıdır, zordu ve dikkatli özen gerekir" diyerek uyarıda bulundu.  

İYİ Parti, 24-25 Haziran tarihlerinde 3. Olağan Kongresini gerçekleştirecek.  

 

Kaynak: Sözcü TV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...