Tgrt Haber

CHP'den 'Mavi Vatan' açıklaması: Konuşma cımbızlandı, linç kampanyası başlatıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
29 Temmuz 2024 16:16 - Güncelleme : 29 Temmuz 2024 16:26
CHP'den 'Mavi Vatan' açıklaması: Konuşma cımbızlandı, linç kampanyası başlatıldı

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan’ın Mavi Vatan ile ilgili yaptığı açıklamalar üzerine gelen tepkilere cevap verdi. Yücel, Tan'ın konuşmasının bir bölümünün cımbızlanarak linç kampanyası başlatıldığını söyledi.

CHP​ Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel​, parti genel merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yücel, İstanbul Milletvekili Namık Tan​'ın TBMM'de Mavi Vatan​'la ilgili yaptığı konuşma ve CHP'nin buna ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Yücel, Tan'ın partileri adına yaptığı konuşmanın bir bölümünün cımbızlanarak linç kampanyası başlatıldığını söyledi.

Yücel konuya ilişkin şu ifadeleri de kullandı:

"İstanbul Milletvekilimiz Namık Tan'ın konuşması üzerinden başlatılan dezenformasyonun peşine, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in de takıldığını, hatta önünden koştuğunu gördük"

"MAVİ VATAN SADECE SEÇİM DÖNEMLERİNDE HATIRLATILIYOR"

CHP'nin uluslararası hukuktan doğan haklar çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin denizlerdeki meşru hak ve menfaatlerinin korunmasının her zaman savunucusu olduğunun altını çizen Yücel, kendileri için Mavi Vatan'ın, Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz'deki meşru çıkarlardan bir adım bile geri atmamak olduğunu ve Mavi Vatan uygulamalarını takip ettiklerini söyledi.

Yücel, hükümetin Mavi Vatan'ı sadece seçim dönemlerinde hatırladığını ve iç politika malzemesi olarak kullandığını öne sürdü.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...