Tgrt Haber

CHP’den "İttifak bitti" diyen İYİ Parti'ye çağrı! Yerel seçimleri hatırlattı…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
03 Haziran 2023 10:26 - Güncelleme : 03 Haziran 2023 10:33
CHP’den "İttifak bitti" diyen İYİ Parti'ye çağrı! Yerel seçimleri hatırlattı…

Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından Millet İttifakı partilerinden “İttifak sona erdi” tarzındaki açıklamalara CHP’den cevap geldi. Dağılma ifadelerine rağmen CHP iş birliği çağrısını yinelerken yaklaşan yerel seçimler hatırlatıldı.

Türkiye’de seçim​ süreci 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde tamamlandı. Gerek Meclis çoğunluğunu gerek ise Cumhurbaşkanlığını Cumhur İttifakıkazanırken yola “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” vaadi ile yola çıkan Millet İttifakı’nda çatlak sesler yükseliyor. İYİ Parti’nin “Seçim sonrası ittifak bitti” açıklamalarına CHP’den cevap geldi.

CHP’DEN YEREL SEÇİMLER ÖNCESİNDE ‘İŞ BİRLİĞİ’ MESAJI

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre CHP​ kaynakları 6 partinin hazırladığı ortak mütabakat menini anımsatarak “yerel seçimler” öncesinde ‘iş birliği’ çağrısını yineledi. Gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere de dikkat çeken CHP kaynakları, “Daha önce yerel seçimlerde işbirliği sonuç vermişti. Yeni dönemde bu yine sonuç verebilir ve seçimler yaklaşınca ittifak konusu gündeme gelebilir” diyor.

“Tamamen ipler atıldı” demek için de erken olduğunu söyleyen kurmaylar, “Yasama faaliyetlerinin başlaması gerek. Orada işbirliği yapmamızı gerektiren durumlar olacak” diyor. Partiler yerel seçimlerde ittifak konusunun değerlendirilmesi için de “henüz erken olduğunu” söylüyor. 


Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...