Tgrt Haber

CHP'den Muharrem İnce'ye açık kapı: Sofrada herkese yer var

18 Mart 2023 17:54 - Güncelleme : 18 Mart 2023 19:15
CHP'den Muharrem İnce'ye açık kapı: Sofrada herkese yer var

14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun lehine yarıştan çekilebileceğini söyleyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sözlerine CHP'den cevap geldi. Seçimlerde her türlü desteğe ihtiyaçları olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Biz bir Halil İbrahim sofrası açtık. Bu sofrada herkese yer var" diyerek İnce'ye açık kapı bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı​ seçiminde gerekirse Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu​ lehine çekilebileceğini söyleyen Memleket Partisi​ Genel Başkanı Muharrem İnce​, daha sonraki açıklamasında seçimin ikinci tura kalacağını savundu. İkinci tura Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ile kendisinin kalması durumunda Kılıçdaroğlu'na giden oyların kendisine geleceğini söyleyen İnce, aynı şekilde ikinci tura kendisi ve Kılıçdaroğlu'nun kalması durumunda ise seçimi kendisinin kazanacağını ifade etti.

Muharrem İnce'den gelen ılımlı mesajlara Cumhuriyet Halk Partisi'nden cevap geldi. Bir televizyon programında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İnce'nin yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

"SOFRADA HERKESE YER VAR"

Muharrem İnce'ye açık kapı bırakan Seyit Torun, "Onu milletimiz bilir. Sonuçta Sayın İnce Memleket Partisi'nin Genel Başkanı ve kendi yetkili kurullarından da cumhurbaşkanlığıyla ilgili adaylık yetkisi alarak ilan etti. Elbette ki kendisinin belli değerlendirmeleri olacaktır. Biz saygı duyuyoruz, zaten bizim ittifakımız belli. Ama biz bir Halil İbrahim sofrası açtık. Bu sofrada herkese yer var" dedi.

"HER TÜRLÜ DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Kurdukları sofrada herkesin bulunmasını ve desteklemesini arzu ettiklerini söyleyen CHP'li Torun, "Mesele ülke meselesi, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında artık demokrasiyle taçlandırmamız gereken bir süreç. Bugün bu seçim sadece Türkiye'nin değil, dünyanın izlediği bir seçim. Artık demokrasinin kazandığı bir seçim olması için her türlü katkıya ve desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...