Tgrt Haber

CHP'den ihracı istenen Tanju Özcan sessizliğini bozdu: Çizgim hiç değişmedi, değişmeyecek

14 Haziran 2022 14:39 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 15:08

Son dakika haberi: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’a yönelik çirkin sözleri nedeniyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verdi. CHP'nin ihraç istemine ilişkin sessizliğini bozan Tanju Özcan, "Çizgim hiç değişmedi, değişmeyecek" diyerek cevap verdi.

CHP​'li Bolu Belediye Başkanı​ Tanju Özcan'ın , CHP’nin MYK toplantısında, belediye meclisinde bir kadın meclis üyesiyle yaşadığı diyalog gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildi..

Dikkat çeken çıkışlarıyla sık sık gündeme gelen, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son olarak 16 Mayıs'ta gerçekleştirilen belediye meclis toplantısı sırasında AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’a yönelik çirkin sözler sarf etmişti. Özcan Çınar’a yönelik, “Bana niye el sallıyorsunuz? Ben evli barklı adamım” ifadelerini kullanmıştı. Sarf ettiği sözleri nedeniyle tepki çeken Özcan, o sözleri sonrası kendisini protesto edenlere dans ederek karşılık vermişti.

Özcan daha sonra ise söz konusu konuşmayı sosyal medya hesabından paylaşarak "Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum" açıklamasında bulunmuştu. Özcan'ın bu sözleri de tepki çekmişti. 

Çirkin sözleri nedeniyle, ikinci kez disiplin kuruluna sevk edilen Tanju Özcan’ın bu kez, kesin ihraç edilmesi istendi.

Bu ilk vukuatı olmayan Tanju Özcan, daha önce de göçmenlere yönelik ırkçı söylem ve paylaşımlarıyla gündeme gelmişti.

Sığınmacılara daha pahalı su ve nikah hizmeti gibi uygulamalarla tartışmaların merkezine oturan Özcan, yabancı uyrukluların nikahları için ödenecek ücretin 100 bin lira olması yönünde teklif vermişti. Yabancılara suya zam kararının görüşüldüğü belediye meclisinde gerilim tırmanmış, karar oy çokluğu ile alınırken, tepkiler üzerine başkan oturuma katılanlara çay atmıştı.

Tanju Özcan’ın göçmenlere yönelik bir diğer ırkçı söylemi ise sosyal medyanın gündemine oturmuştu.  Özcan, sığınmacılara Türkiye'yi terk etmelerini dikte eden bir afiş hazırlatarak şehrin işlek noktalarına astırdı. Bu tahrik afişinde Özcan, Suriyeli sığınmacılara Arapça ve Türkçe seslenerek, "11 yıl oldu, artık gidin, istenmiyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

https://twitter.com/tanjuozcanchp/status/1526962442495991810

"GİTME ZAMANINIZ GELDİ"

Özcan'ın imzasıyla yayınlanan açıklama şu şekilde:

Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynakları ile size yıllardır sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz. Dönün ülkenize!

HEDEFİNDE SIĞINMACILAR VAR

Yabancı uyruklulardan 10 kat fazla su faturası ücreti alacağını duyuran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancı uyrukluların nikahları için ödenecek ücretin 100 bin lira olması yönünde Belediye Meclisi’ne teklif sunacaklarını söylemişti. Karar nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek Özcan hakkında soruşturma başlatmıştı.

TANJU ÖZCAN'DAN CHP'YE CEVAP

CHP'den ihracı istenen Tanju Özcan, sessizliğini bozdu. Bolu Belediye Başkanı, partisinin kararına "Çizgim hiç değişmedi, bundan sonra da değişmez" ifadeleriyle cevap verdi. 

Özcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ben siyaseti hiç kıvırmadan yaptım. Atatürkçü, bütün etnik kimlikleri kucaklayan bir Türk milliyetçisi ve ülkesini çok seven bir antiemperyalist olduğumu her fırsatta tekrarladım. Çizgim hiç değişmedi, bundan sonra da değişmez. Cumhuriyet Halk Partisinin üvey değil, öz evladıyım." ifadelerine yer verdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...