Tgrt Haber

CHP'den TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sürpriz ziyaret

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Haziran 2023 18:44 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 18:45
CHP'den TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sürpriz ziyaret

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Grup Başkan Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Burcu Köksal ve Gökhan Günaydın, TBMM Başkanı seçilen Numan Kurtulmuş’u makamında ziyaret etti. Özel yaptığı açıklamada, TİP Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğuna yönelik itirazlarını Kurtulmuş'a ilettiklerini söyledi. 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile Grup Başkanvekilleri Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır​ ve Gökhan Günaydın, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş​'a tebrik ziyareti gerçekleştirdi. 

CHP heyetinin tebriklerini kabul eden Kurtulmuş, yeni yasama yılının verimli geçmesini temennisinde bulundu. 

SİVİL DEMOKRASİ İSTEĞİ 

Kurtulmuş, sivil, demokrat, kapsayıcı, çağdaş bir anayasa yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek, "Siyasetteki birçok sorunun temelinde de bu ihtiyaç mevcuttur. Bir partinin anayasası olmaz, milletin anayasası olur. Mümkün olan en geniş mutabakat ile hep birlikte bu iklimi oluşturarak bu sürece katkıda bulunacağımıza inanıyorum" dedi. 

CAN ATALAY TALEBİ 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, toplantıya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Grup Başkanvekillerimiz ile TBMM Başkanı Sn. Numan Kurtulmuş'u ziyaret ederek, Can Atalay'ın tutukluluğu başta Meclis’in sorumluluklarını görüştük.

27’inci Dönemde Meclis Başkanı'nın tarafsızlığa aykırı yanlış uygulamalarını örneklendirerek yeni dönemde tekrarlanmamasını talep ettik" dedi. 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...