Tgrt Haber

CHP'den yerel seçimlere 'özel' hazırlık! Kılıçdaroğlu kolları sıvadı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
18 Temmuz 2023 12:06 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 12:07
CHP'den yerel seçimlere 'özel' hazırlık! Kılıçdaroğlu kolları sıvadı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra 'değişim' çağrılarıyla yankılanan Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kılıçdaroğlu yönetimi yerel seçimlere özel hazırlık yapmaya başladı.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi'nde eleştirilerin hedefi olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu istifa çağrılarına kulak tıkayıp 2024'te yapılacak yerel seçimler için kolları sıvadı.

CHP'de yerel seçim​ hazırlıkları kapsamında her ilde özel grupların oluşturulduğu öğrenildi.

YEREL SEÇİME 'ÖZEL' ÇALIŞMA

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, yerel seçime yönelik partide özel grupların kurulduğu ve incelemeler yürüttüğü belirtilirken, belediyelerin çalışmalarının da değerlendirildiği kaydedildi.

Bu kapsamda il ve ilçeler özelinde anket ve saha çalışmalarının da yapıldığı, kamuoyunun ve yurttaşların yaklaşım ve düşüncelerinin dikkate alınacağı, çalışmaların son ana dek sürdürüleceği öğrenildi.

SAĞ KOLU SAF DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan CHP'deki değişim tartışmaları sürerken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adeta sağ kolu olarak bilinen CHP Parti Meclisi üyesi Muharrem Erkek de İmamoğlu'nun tarafında saf tuttu.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde "Adalet Bakanı" yapmayı düşündüğü iddia edilen Muharrem Erkek, memleketi Çanakkale​'de devam eden delege seçimleri kapsamında "değişim" listeleri çıkardı.

Kentteki ön seçimlerde CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da desteklediği mavi listeye karşı "değişim" listesi oluşturan Erkek, Merkez ilçeye bağlı Çınarlı, Karacaören, Işıklar ve Güzelyalı köylerinden "beyaz liste" çıkardı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...