Tgrt Haber

CHP'li Adıgüzel'den çok konuşulacak itiraf: Kılıçdaroğlu yönetimi anket sonuçlarını görmezden geldi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
19 Eylül 2023 18:29 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 18:59
CHP'li Adıgüzel'den çok konuşulacak itiraf: Kılıçdaroğlu yönetimi anket sonuçlarını görmezden geldi

Seçim yenilgisi sonrasında değişim tartışmaları ile çalkalanan CHP'de sular durulmuyor. CHP PM üyesi Onursal Adıgüzel, 14-28 Mayıs'ta yapılan seçimlere ilişkin "Ocakta partinin yaptırdığı anketlerde genelde de bir iki puan geride çıktığını görüyorduk" dedi. Parti genel merkezinin anketleri görmezden geldiğini belirten Adıgüzel, "Bugün bakıyorum günah keçisi aranıyor." diye konuştu.

Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden alınan yenilgi sonrasında değişim tartışmaları ile çalkalanan CHP'de krizlerin ardı arkası kesilmiyor. Seçim sonrasında parti içerisinde yapılan özeleştiriler ve Kemal Kılıçdaoğlu'nun istifasının istenmesiyle partide bölünmeler meydana geldi.

Bir tarafta mevcut CHP yönetimiyle devam edilmesini isteyenler varken diğr yanda ise genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel'e parti içerisinde destek artıyor. Parti içerisinde yaşanan suçlamalar devam ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​ dün yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendisine dayatıldığını söyledi.

Akşener'in sözleri sonrası bugün CHP Parti Meclisi üyesi Onursal Adıgüzel​'den aday belirlenen dönem ve ilk tur seçiminin gecesinde yaşananlarla ilgili dikkat çeken bir itiraf geldi.

'ANKETLER, SEÇİM SONUÇLARI İLE UYUMLU'

Adıgüzel, seçim öncesi sık sık anketlerin açık ara farkla kazanacaklarını gösterdiğini söyleyen ana muhalefet yönetiminin tam tersine CHP’nin elindeki anketler ve seçim sonuçlarının birbirleriyle uyumlu olduğunu söyledi.

Asıl tartışılması gereken sistem yerine aday belirleme süreci olduğunu ifade eden Adıgüzel, "Ocak ayında yapılan anketler Cumhuriyet Halk Partisi arşivlerinde vardır. Keşke bir çıkarsalar da ocak ayında yapılan anketler ile seçim sonuçları arasındaki uyuşmayı bir görseler." ifadelerini kullandı.

'ADAY BELİRLEME SÜRECİ TAM TARŞILAMADI'

İlk tur sonuçlarının ardından Kılıçdaroğlu tarafından CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Onursal Adıgüzel konuyla ilgili şunları söyledi:

"Aynı sistem, aynı hızla çalışmış, aynı sonucu vermiş. Ama birinde başarı var. Kimse sistem falan tartışmıyor. Asıl tartışmamız gereken yer tekrar altını çizmek isterim, sistem meselesi falan değil. Asıl tartışmamız gereken yer, ilk gününden bu yana aday belirleme süreçlerimiz. Aday belirleme süreçlerini biz ne kadar sağlıklı yönettik?

Bugün diyorlar ki “Biz anketlere inanmıyoruz.” Böyle yorumlar dinliyoruz. Ben de şunu söylemek isterim, MYK üyesiydim. Ocak ayında yapılan anketler Cumhuriyet Halk Partisi arşivlerinde vardır. Keşke bir çıkarsalar da ocak ayında yapılan anketler ile seçim sonuçları arasındaki uyuşmayı bir görsünler. Ama depremden sonra Türkiye başka bir sürece girdi ve bu konular hiç tartışılmaz oldu. Yani aday belirleme süreci de tam tartışılmadı."

Onursal Adıgüzel'den seçimlere ilişkin itiraf: Anketleri parti yönetimi görmezden geldi

“ANKETLERİ GENEL MERKEZ GÖRMEZDEN GELDİ”

Sözlerine devam eden Adıgüzel, ocak ayında yapılan anketlerde seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili bir sonuca ulaştıklarını bildirdi.

CHP Genel Merkezi'nin bu sonuçları görmezden geldiğini vurgulayan Adıgüzel, "Mesela ocak ayında yapılan anketlerde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de abone olduğu birçok anket firmasının ve bize gelen bireysel anketlerde, partinin yaptığı anketlerde aslında seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi. dedi.

'GENELDE 2 PUAN GERİDE ÇIKIYORDUK'

"Genelde de bir iki puan geride çıktığını görüyorduk. Seçim sonuçları da maalesef çok üzülerek söylüyorum, bir iki puan geride tamamlandı." diyen Adıgüzel sözlerini şöyle noktaladı.

"Herkes oradaydı ve süreci gördü. Kimileri itiraz etti, çok güçlü itirazlarda bulundu. Ama bugün küçük bir araştırma yapın, ocak ayına dair Türkiye’deki anketlere bakın. Sonra da seçim sonuçlarıyla bir karşılaştırın ne demek istediğimi çok net bir şekilde anlayacaksınız. Aslında seçim sonuçlarına çok yakın olan, sayın genel başkanımız adaylaştığında bir iki puan önde çıktı ya da bir iki puan geride çıktığını gördüğümüz birçok anket var. Genelde de bir iki puan geride çıktığını görüyorduk. Seçim sonuçları da maalesef çok üzülerek söylüyorum, bir iki puan geride tamamlandı."

'HEPİMİZ ORADAYDIK'

 Parti içerisinde günah keçisinin arandığını dile getiren Adıgüzel, son olarak şunları söyledi:

"Bugün bakıyorum günah keçisi aranıyor. Hedef alınacak insanlar aranıyor. İşte aklama çalışmaları sürüyor. O vardı, bu yoktu. Bu mesele böyle bir mesele değil. “İçeride kel Ali vardı, kör Ali vardı, yok sen oradaydın, ben buradaydım…” Hepimiz oradaydık. Bütün süreçleri de biliyoruz. Birilerini günah keçisi ilan ederek bunların üstünü kimse kapatamaz, kendilerine aklayamazlar." diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...