Tgrt Haber

CHP'li Engin Özkoç'tan 'bakanlık' koltuğuna göz dikti: Adaylık başvurusu yapmadı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
23 Mart 2023 16:12 - Güncelleme : 23 Mart 2023 17:10
CHP'li Engin Özkoç'tan 'bakanlık' koltuğuna göz dikti: Adaylık başvurusu yapmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç, yeni dönemde milletvekilliği için başvuru yapmadığını açıkladı. CHP'de aktif siyasete devam edeceğini söyleyen ve seçimi kazanmaları halinde bakanlık koltuğuna oturacağının sinyalini veren Özkoç, "Yürütmede de Kılıçdaroğlu ile birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Bu yüzden milletvekili adayı olmadım" dedi.

CHP​ Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili​ Engin Özkoç, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adaylığı için başvuru yapmadığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Engin Özkoç, aday olmasa da CHP'de aktif siyaset yapmayı sürdüreceğini de dile getirdi. Özkoç paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"YASAMADA BERABERDİK, YÜRÜTMEDE DE BERABERİZ"

"13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yla yasamada beraber uzun bir yol yürüdük. Yürütmede de birlikte yol yürümeye devam edeceğiz.Bu sebeple milletvekilliği adaylık​ başvurusu yapmadım ancak CHP çatısı altında aktif siyasete devam edeceğim. Demokratik, güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Geliyor gelmekte olan."

https://twitter.com/enginozkoc/status/1638886714843250689

Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında bütün vatandaşların ramazan ayını kutlayarak Türkiye'ye huzuru getirecek bir hükümetin gelmesi temennisinde bulundu. CHP Grup Başkanvekili olarak son toplantısını yaptığını bildiren Özkoç, "Grup Başkanvekili olarak aynı zamanda TBMM Genel Kurulu'nda da son toplantıma katılacağım." diye konuştu.

Özkoç, şimdiye kadar basın mensuplarının kendi görüntüsünü çektiğini belirterek cep telefonuyla toplantıyı takip eden gazetecilerin görüntülerini çekti. Basın mensuplarından haklarını helal etmesini isteyen Özkoç, özgür gazeteciliğin yapıldığı, tüm gazetecilerin hukukunun korunduğu bir Türkiye'de buluşmak istediğini söyledi.

BAKANLIĞA GÖZ DİKTİ

Şimdiye kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile birlikte yasamada görev yaptığını anımsatan Özkoç, şöyle konuştu:

"Bundan çok gurur duydum, mutlu oldum. Onunla birlikte yol yürüdüm. Onurlu bir yürüyüşün, adalet ve insanların huzuru için bir yürüyüşün gururunu taşıdım. Bundan sonraki yürüyüşümüzde yine inşallah Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yürütmede buluşuruz. Milletvekili adayı olmayacağım. Bu kararı alırken Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmedim. Böyle kararları ailenizle alırsınız. Ben de ailemle, sevdiklerimle beraber böyle bir kararı aldım. Bundan sonra yürüyeceğim yolda takdir edenler, bana yürütmede layık görürlerse orada yaparım. Ama ülkem için beni nerede layık görürlerse görev yapmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

CHP'DE BAŞVURU SÜRESİ UZATILMIŞTI

CHP'de, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday adaylığı için 20 Mart'ta dolacak başvuru süresi 22 Mart'a kadar uzatılmıştı. Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre; Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla Parti teşkilatına gönderilen yazıda, yoğun talep dolayısıyla milletvekilliği aday adaylığı başvurularının 22 Mart saat 17.00’ye kadar uzatıldığı duyurulmuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber / AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...