Tgrt Haber

CHP'li gençten Kemal Kılıçdaroğlu'na 'aday' çıkışı: Halk belirlesin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Ocak 2023 18:06 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 19:14

2023 seçimlerine az bir süre kalmasına rağmen 6'lı masa adayını hala açıklamadı. Masada her parti liderinden farklı isimler ortaya atılırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li gençlerle buluşmasında "Cumhurbaşkanı adayını 6 lider belirleyecek" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine CHP'li bir genç, "Neden altılı masa belirliyor, halk belirlesin" diyerek çıkışta bulundu.

Muhalefetin oluşturduğu 6'lı masa​ seçimlere az bir süre kalmasına rağmen hala cumhurbaşkanı adayını açıklamadı. Masada her parti liderinden farklı isimler ortaya atılırken adaylığı en çok isteyenlerin arasından CHP lideri Kılıçdaroğlu​ var. İYİ Parti ise cumhurbaşkanı adayı​ olarak hala Ekrem İmamoğlu​ ve Mansur Yavaş​ için bastırmaya devam ediyor. 6'lı masanın açıklayacağı cumhurbaşı adayı hala gündemdeki yerini koruruken CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir dizi program için gittiği Denizli'de CHP'li gençlerle bir araya geldi. Toplantıda gençler beklenti ve taleplerini Kılıçdaroğlu’na anlatırken CHP lideri de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"ADAYI HALK BELİRLESİN"

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, aday belirsizliği devam ederken altılı masaya da değinerek, "Cumhurbaşkanı adayını 6 lider belirleyecek. Dolayısıyla ben onların adına konuşamam. Böyle bir dayatma kültürü de yok zaten bizde." ifadelerini kullandı. Kılıçdarolu'nun bu açıklamalarının üzerine CHP'li bir genç, "Neden altılı masa belirliyor, halk belirlesin" diyerek çağrıda bulundu. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...