Tgrt Haber

Millet İttifakı'nda kabine hazırlıkları! CHP'den 3 bakan adayının ismi açıklandı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Habertürk
07 May 2023 10:42 - Güncelleme : 07 May 2023 10:59
Millet İttifakı'nda kabine hazırlıkları! CHP'den 3 bakan adayının ismi açıklandı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda İçişleri bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Enerji Bakanlığına aday olacak milletvekillerini açıkladı.

Seçime sayılı günler kala Ankara'da siyasi kazan günden güne kaynıyor. Cumhurbaşkanı​ adaylarının mitingleri devam ederken, vatandaşlara verilen vaatlerde de kıyasıya yarış sürüyor. Partillier de canlı yayınlarda seçim​ öncesi ve sonrasına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunuyor. Habertürk canlı yayınına katılan CHP​ İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'dan dikkat çekici açıklamalar geldi.

CHP'DEN 3 İSİM MASADA

Özkan, Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda 3 bakanlık için partisinden üç ismin masada olduğunu açıkladı.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek​'in Adalet Bakanlığı'na, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un İçişleri Bakanlığı'na ve CHP Enerji ve Altyapı projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın Enerji Bakanlığı'na aday olacaklarını belirtti.

CHP olarak bu üç konuyu önemsediklerini belirten Özkan, "Sayın Genel Başkanımız (Kılıçdaroğlu) bu konuda bir tutum göstermese de biz CHP'liler olarak bunu önemsiyoruz" dedi.

EKONOMİ KANADINDA KAFALAR KARIŞIK

Millet ittifakı’nın seçimi kazanması halinde ekonominin başına kimin geçeceği ise hala belirsiz. Kemal Kılıçdaroğlu son mutfak videosunu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile yayınlayıp, “Ekonomi için şampiyonlar ligimiz hazır” demişti. Bu da ekonominin Babacan’ın etkisi altında olacağı yorumlarına sebep oldu. Fakat Meral Akşener'in sürekli dile getirdiği isim ise, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz.

 

Kaynak: Habertürk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...