Tgrt Haber

CHP'li Mehmet Sevigen'den yerel seçim çıkışı: Ankara ve İstanbul'u kesin kaybederler

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
06 Ağustos 2023 10:18 - Güncelleme : 06 Ağustos 2023 10:24
CHP'li Mehmet Sevigen'den yerel seçim çıkışı: Ankara ve İstanbul'u kesin kaybederler

CHP'nin eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, liderlik krizi yaşayan CHP'nin yerel seçimlerde iki büyükşehri kaybedeceğini savundu. Kılıçdaroğlu'nun kapı önüne koyduklarının İmamoğlu'na sığındığını belirten Sevigen, "Adayın kim olacağı fark etmez, CHP Ankara ve İstanbul'u kesin kaybeder" dedi.

Seçim yenilgisinin faturasını CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'na kesen eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen​, yerel seçimler öncesi dikkat çeken bir çıkış yaptı. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda partinin bölüneceğini söyleyip CHP liderine istifa çağrısı yapan Sevigen, yerel seçimlerde aday kim olursa olsun Ankara​ ve İstanbul'un kaybedileceği değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Sevigen, CHP'de yaşanan koltuk savaşına ilişkin A Haber'de önemli açıklamalarda bulundu.

"ANKARA VE İSTANBUL'U KESİN KAYBEDER"

Ekrem İmamoğlu​'nun yeniden tekrar İstanbul'a aday olmayı düşündüğünü iddia eden Sevigen, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayı kazansa bile başarılı olması gerekiyor. Seçime gittikleri zaman bu aday Ekrem İmamoğlu olur başka biri olur fark etmez, CHP Ankara ve İstanbul'u kesin kaybeder" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NUN GÖNDERDİKLERİ İMAMOĞLU'NA KILAVUZLUK YAPTI"

Seçimlerde Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve 7'li masada bulunan tüm liderlerin kaybettiğini söyleyen Sevigen, "CHP kendi hatalarına baksın, iç politikada ne yaptık, dış politikada ne yaptık bunlara bakılması lazım. Kemal Kılıçdaroğlu bütün yakın çevresindekileri kapının önüne koydu, o kapının önündekiler ise Ekrem İmamoğlu'na sığındı, ona kılavuzluk yaptılar."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...