Tgrt Haber

CHP'li Salıcı'dan 'yenilgi' itirafı: Yönetebileceğimize dair güven veremedik 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Eylül 2023 22:02 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 22:21
CHP'li Salıcı'dan 'yenilgi' itirafı: Yönetebileceğimize dair güven veremedik 

Mayıs ayındaki seçim yenilgisinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevinden alınan MYK eski üyesi Oğuz Kaan Salıcı, politika gündeminden düşmeyen 39 milletvekili hakkında açıklamalarda bulundu. "Yönetebileceğimize dair güven veremedik" diyen Salıcı, seçimler için önemli itiraflarda bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim tartışmaları giderek tırmanırken CHP​ Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylığını duyurmasının ardından gözler il başkanlığı seçimlerine çevrildi. 

İttifak​ içinde sık sık gündeme gelen DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'ye verilen 39 milletvekili tartışması MYK üyesi Oğuz Kaan Salıcı ile tekrardan gündeme geldi. 

Seçim yenilgisinin ardından Merkez Yürütme Kurulu üyeliğinden atılırken ilgili konuşan Salıcı, suskunluğunu bozarak kritik itiraflarda bulundu. 

"GENEL BAŞKANIN KARARIYDI"

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Salıcı, 39 milletvekili olayı ile ilgili "Bir siyasi karar verildi. O siyasi kararı veren ben değilim. Ben bu siyasi kararı uyguladım" ifadesini kullandı. Kararı kimin verdiğiyle ilgili soruyu da "E tabi... Genel başkanın kararı" dedi.  

'GÜVEN VERMEDİK' İTİRAFI

Millet İttifakı'nın halka güven veremediğini söyleyen Salıcı, "Yenilenmeye ihtiyaç varsa, ki var, sadece lider odaklı bir tartışma olmaması gerektiğini düşünüyorum. Yönetebileceğimize dair güven veremedik" dedi. 


Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...