Tgrt Haber

Meclis'te bir ilk! Özgür Özel talimat vermişti! CHP milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşıladı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
01 Ekim 2024 14:38 - Güncelleme : 01 Ekim 2024 16:28

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'in bugünkü açılış töreni öncesi CHP milletvekillerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılamaları talimatı yolladı. Özel'in talimatına uyan CHP'li vekiller, yeni yasama yılı açılışı için Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşıladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılını bugün açtı. Tüm milletvekillerinin hazır bulunacağı Meclis Genel Kurulu'ndaki açılış oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ da katıldı. Açılış öncesi en çok merak edilen konulardan biri CHP​'li vekillerin Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın Meclis kürsüsüne konuşma yapmak üzere geldiğinde tavrının ne olacağıydı.

CHP'li vekillere Özgür Özel'den talimat! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılayacak - 1. Resim

ALKIŞI YASAKLADI

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'in aktardığına göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel açılış öncesi vekillerine bir yazı göndererek, Erdoğan kürsüye yürürken ayağa kalkmaları ancak alkış tutmamaları talimatı verdi. Atik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "CHP’nin yeni tutumuna hangi milletvekilleri uyacak 15.00’teki açılışta göreceğiz. CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılama kararı tüm milletvekilleriyle paylaşıldı" ifadelerini kullandı.


"ÖZEL'İN TALİMATINA İTİRAZ" İDDİASI

Öte yandan Fatih Atik, bazı vekillerin Özel'in bu kararına itiraz ettiğini ve bu sebeple açılış oturumuna katılmayabilecekleri duyumunu da paylaştı. Atik konuya ilişkin yorumunda, "Şu bilinmeli, genel başkanın ve parti yönetiminin kararına rağmen siyaset yapmak zordur. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tüm eleştirilere rağmen yeni siyaset tarzını sürdürüyor. Normalleşme süreci devam ediyor. Enteresan bir Meclis açılışı olacak" ifadelerini kullandı.

CHP'LİLER ERDOĞAN'I AYAKTA KARŞILADI

CHP Milletvekilleri, Genel Başkan Özgür Özel'in talimatına uydu. TBMM​ Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni yasama yılının açılışını yapmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kürsüye davet etti. Bu sırada Meclis'e giriş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı CHP'li milletvekilleri ayakta karşıladı. Meclis'teki tarihi anlar kayıtlara geçti. Öte yandan DEM Parti'li milletvekillerinin Erdoğan geldiğinde ayağa kalkmaması dikkat çekti.

Meclis'te bir ilk! Özgür Özel talimat vermişti! CHP milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşıladı - 2. Resim


ÖZGÜR ÖZEL'DEN NORMALLEŞME AÇIKLAMASI

Özgür Özel Meclis'te yaptığı açıklamada normalleşme adımlarının devam edeceğini belirtip şu ifadeleri kullandı:

"CHP bundan sonraki süreçte de makamlara saygılı olacak ama asla birilerinin beklediği gibi bir adım geri atmayacak. Hakaret etmeden en sert eleştirilerde bulunuruz. CHP bu ülkenin gelecekteki iktidar partisidir, 31 Mart seçimlerindeki birinci partisidir, şu anki anketlerin birinci partisidir.

Bizim attığımız normalleşme adımı. Bugün Devlet Bey'in çok sert söylemleri var ama el sıkmaktan kesinlikle kaçınmadık. Ama akşam sorduğunuzda en net cevapları veririz, en sert eleştirileri yaparız ama o el sıkışma önemli. Bakın bugün Bahçeli DEM Parti'nin eş genel başkanıyla el sıkışıp sohbet etti. Bu önemli. Normalleşme herkese lazım, Türkiye'ye çok lazım. Normalleşme demek tek adam iktidarının faşizan yönetime dönüşmesine karşı herkesin demokratik sınırlar içinde kendi pozisyonunu en sağlam biçimde savunmasıdır. Aksi takdirde ülkeyi felakete götürür. CHP'nin risk alarak attığı adımların Türkiye siyasetinde ne sonuç doğurduğunu görüyorsunuz. Normalleşme adımlarının ne partime ne ülkeme zararı var. İkisine de faydası var."

Meclis'te bir ilk! Özgür Özel talimat vermişti! CHP milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşıladı - 3. Resim

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aslıhan 1 Ekim 2024 14:40

Herkesin kendi partisi için hareket ettiğini görüyoruz işte böyle şeylerle kalır

Sonraki Haber Yükleniyor...