Tgrt Haber

CHP'liler İmamoğlu’na tepki gösterip BBP’ye geçti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Ocak 2024 08:53 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 09:01
CHP'liler İmamoğlu’na tepki gösterip BBP’ye geçti

CHP'de seçim sürecinden yaşanan krizlere bir yenisi daha eklendi. Kozan’da CHP'liler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterip BBP’ye geçti.

Yerel seçimlere çok az bir süre kalmasına rağmen her geçen gün parti içinde yaşanan krizlere bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor. Aday belirleme sürecinde yaşanan güç savaşları nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'na bazı partililer tepki gösterip istifa etti.

Adana’nın Kozan​ ilçesinde CHP’li Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Ağca ve Meclis Üyesi Atalay Özer, CHP adayının İstanbul’dan belirlenmesine tepki göstererek istifasını açıkladı.

"İMAMOĞLU ADAYLIĞIMA TAŞ KOYDU"

İstifa eden Ağca ve Özer, Büyük Birlik Partisine (BBP) geçti. İkili, BBP Belediye Başkan Adayı Gürdal Topal'la birlikte ortak açıklama yaptı. Ekrem İmamoğlu’nun ikili ilişkileri ile adaylığına taş koyduğunu iddia eden Hakan Ağca, “Elif gibi dimdik durmanın içini tamamı ile doldurmak için, bir yerde yolsuzluk, uygunsuzluk varsa orada olmayan Kozanlının hakkını savunmak için, temiz siyaset için gerekirse parti değiştiririz. Temiz siyaset, temiz insan için bu yola girdim. Gürdal Topal'ı 31 Mart günü 'temiz insan, temiz siyaset' olması için destekliyorum" dedi.

CHP'liler İmamoğlu’na tepki gösterip BBP’ye geçti

"TEMİZ İNSANLARLA SİYASET YAPARIZ"

Temiz insanlarla siyaset yapacağının altını çizen Ağca, "Perşembe akşamı CHP Genel Başkan Yardımcısı 'aday sizsiniz' dedi. Her şey tamam. Meclis üyeleri tamam. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun, Kozan’da yaşamayan, Kozan’da ayak izi olmayan insanların Kozan hakkında karar vermesine karşı çıktık. Onun için Gürdal Topal ile yürüme kararı aldık. Diğer iki adayın da bizlerle bir yakınlığı yok. Kozan için bir gelecekleri olduğunu da düşünmüyorum. Biz Kozan için buradayız. Biz genel bir siyaset yapmıyoruz, Kozan’a hizmet için adayız. Siyasi partiler bizim aramıza giremez. CHP’den, MHP’den, AK Partiden bizleri destekleyen seçmenler olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...