Tgrt Haber

Son dakika! CHP'nin kurultay tarihi belli oldu: Özgür Özel açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: CNN Türk
07 Haziran 2023 14:36 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 15:11
Son dakika! CHP'nin kurultay tarihi belli oldu: Özgür Özel açıkladı

Son dakika haberi: CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP'nin kurultay tarihini açıkladı. Kurultayın 15 Ekim'de yapılacağını belirten Özel, ekim ayı bitmeden CHP olarak Kurultay'a gideceklerini söyledi.

CHP​'de dün yapılan MYK​ toplantısının ardından kongre takviminin başlamasına karar verildiği duyuruldu. Buna göre, tanzim edilmiş üye çizelgeleri hazırlanmaya başlanacak. Üye çizelgelerine ilişkin işlemler 27 Haziran'a kadar sürecek.

İlçe kongresi delege seçimleri 3 Temmuz'da başlayacak, 30 Temmuz'da sona erecek. 5 Ağustos'ta yapılmaya başlanacak ilçe kongreleri ise 10 Eylül'de son bulacak. Bu tarihlerin hepsinin netleşmesinin ardından gözler CHP kurultayının ne zaman olacağına çevrildi.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP'nin kurultay​ tarihini açıkladı. Kurultayın 15 Ekim'de yapılacağını belirten Özel, ekim ayı bitmeden CHP olarak Kurultay'a gideceklerini söyledi.

KILIÇDAROĞLU​ İSTİFA EDECEK Mİ?

Özel'in açıklamalarından satır başları:

Partisinin kurultay takvimi hakkında konuşan Özgür Özel, 15 Ekim'de ya da bir sonraki hafta sonu CHP kurultayının gerçekleşeceğini söyledi. Özel, 'Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?' sorusunu ise "Henüz bir karar verilmiş değil. Kendi kararını kendi verecek. 1 ay içinde bir değerlendirme yapacaktır. Kurultaya kadar partisinin başında durmaya devam edecektir." sözleri ile cevapladı.

CHP'NİN KURULTAY TAKVİMİ

"15 Ekim'e kadar il ilçe kongreler tamamlanacak" diyen Özel  "Son il kongresi bittikten sonra 1 ay içinde büyük kurultayın toplanması bekleniyor ama bunu beklemeyeceğiz, kasım ayını bulmayacak. Takvimin belirlenmesi için parti meclisinin 30 eylül veya 1 Ekim'de toplanarak kurultayın mümkünse 15 ekim değilse sonraki hafta sonunda toplanması yönünde karar alacak" dedi.

"PARTİNİN YETKİLİ KURALLARI KARAR VERİR"

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa etmesi yönünde eleştiriler gelmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 12. kez mağlup olmasıyla hakkında istifa çağrıları yapılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na birkaç önce istifa edip etmeyeceği sorulmuş; Kılıçdaroğlu, ''CHP çok köklü bir parti. CHP’de her düşünce rahatlıkla dillendirilir, tartışılır ve bu süreç sonunda partinin yetkili kuralları karar verir'' cevabı vermişti.

Kaynak: CNN Türk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...