Tgrt Haber

CHP’ye kapıları kapatan İYİ Parti’de yaprak dökümü: Kurucu il başkanı istifa etti

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Aralık 2023 11:25 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 11:41
CHP’ye kapıları kapatan İYİ Parti’de yaprak dökümü: Kurucu il başkanı istifa etti

CHP ile ittifaka kapılarını kapatan Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti’de istifalar devam ediyor. Denizli İYİ Parti’de Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeliği ve önceki dönem İYİ Parti İl Başkanlığı yapan Hasan Akgün, partisinden istifa etti.

İYİ PartiDenizli​ Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi ve önceki dönem İl Başkanı Hasan Akgün​, 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin ittifak​ talebini ret kararı veren İYİ Parti’den istifa etti. 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi CHP’nin ittifak talebini değerlendiren İYİ Parti Genel İdare Kurulu, 35 hayır oyu ile talebi reddetti. Yaşanan bu gelişmenin ardından Denizli İYİ Parti’de Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeliği ve önceki dönem İYİ Parti İl Başkanlığı yapan Hasan Akgün, partisiyle yollarını ayırdı.

ÇELİŞKİLERE DİKKAT ÇEKTİ

İYİ Parti eski İl Başkanı Akgün, istifasını sosyal medya hesabından duyurdu. Akgün, açıklamasında “Denizli’de yaktığımız çoban ateşi ve Türkiye’nin Ortak Aklı olacağı hayali ile kurduğumuz İYİ Parti, hırsı, aklın önünde tutan bir kesim tarafından makul olmaktan çıkartılmıştır. Girişi güzel başlayan hikayenin, gelişme bölümünde ki çelişkiler, sonucu olumsuz etkileyecektir. Bu bağlamda İYİ Parti üyeliğimi sonlandırdığımı kamuoyu ile paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Dün de İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu istifa etmişti. Yanıkömeroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda partisinden istifa ettiğini duyurdu. Partinin kuruluş amacından uzaklaştığına dikkat çeken Yanıkömeroğlu, "CHP ile iş birliğinin reddedilmesi bardağı taşıran son damla oldu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...