Tgrt Haber

Cumhur İttifakı'nda Bursa kararı: Desteklenecek aday belli oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
21 Aralık 2023 08:24 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 08:28
Cumhur İttifakı'nda Bursa kararı: Desteklenecek aday belli oldu

Cumhur İttifakı'nda yerel seçimler öncesi il il adaylar netleşiyor. İki ortak arasında Bursa görüşmelerinde AK Parti'nin adayının desteklenmesi kararlaştırıldı

Cumhur İttifakı’nın iller özelinde seçim çalışmaları devam ediyor. Edinilen bilgilere göre Bursa​, Balıkesir​ ve Samsun’da seçimlere ortak aday ile girilecek. 3 büyükşehirde de AK Parti’nin adayı desteklenecek.

6 İLÇE MHP'YE BIRAKILDI

Bursa’nın Yenişehir ve Harmancık, Balıkesir’in Susurluk ve Gömeç, Samsun’un ise Alaçam ve Asarcık ilçelerinde AK Parti​ aday çıkarmayacak. Bu ilçelerde MHP’nin adayı desteklenecek. 2019 yerel seçimlerinde Bursa’da Yenişehir’de, Balıkesir’de Ayvalık, Balya ve Edremit’te, Samsun’da Alaçam ve Asarcık’ta MHP adayı ile seçimlere girilmişti.

Edinilen bilgilere göre önceki gün 3 büyükşehrin teşkilatı ile Genel Merkez’de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bursa, Balıkesir ve Samsun​ bizim için çok önemli. Meclis üyelerini şehirlerin demografik yapısına göre belirleyelim. Yerel seçimler büyük önem arz ediyor. Çok iyi hazırlanmamız lazım. Herkesin gönlüne girin” talimatı verdi.

Kaynak: Türkiye gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...