Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum erken seçim için tarih verdi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Habertürk
10 Ekim 2024 21:01 - Güncelleme : 10 Ekim 2024 22:08

Son dakika haberi: Siyasetteki erken seçim tartışmalarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Muhalefetin 2025'i işaret etmesini gerçekçi bulmadığını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, erken seçim için tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı​ Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın adaylığı ve erken seçim tartışmalarına ilişkin çarpıcı mesajlar veren Mehmet Uçum, siyasetteki normalleşme sürecine ilişkin de dikkat çeken ifadeler kullandı. Yeni bir çözüm sürecinin söz konusu olmayacağını vurgulayan Uçum, "Türkiye o dönem ihanete uğradı" dedi.

Habertürk TV'ye konuşan Mehmet Uçum'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum erken seçim için tarih verdi - 1. Resim


SOKAKTA ARTAN ŞİDDET​ OLAYLARI

"Herkes müsterih olsun, devlet bu işin farkında, çok hızlı bir şekilde tedbir alınacak. Sosyal medya​ ifade özgürlüğü alanı olmaktan çıkıyor. Negatif özgürlük alanına dönüşüyor. Dijital faşizm riski var.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI

"Muhalefet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili tartışmayı bitirdi. Ama tartışmayı bitiren muhalefetin buna uygun davranabilmesi için Meclis'te 2028'den önce seçimi desteklemesi gerekir.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum erken seçim için tarih verdi - 2. Resim


ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ

2027'nin ortasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi için Türkiye halkı erken seçimi gündeme taşıyabilir. Bunun 2025 ya da 2026'da gerçekleşmesini beklemiyorum. Erken seçim ancak 2027'den sonra gündeme gelir.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum erken seçim için tarih verdi - 1. Resim


CHP'LİLERİN MECLİS'TE AYAĞA KALKMASI

2017'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kabul edildi. Parlamenter sistemden farklı olarak Cumhurbaşkanı sadece devletin başı olarak tanımlanmadı, devlet başkanı sıfatı da verildi. Devlet 3 kuvvetten oluşur ama devletin bütünlüğünü temsil eden iradeye de ihtiyaç vardır. Bu seçilmiş iradedir. Yeni sistemde halk, cumhurbaşkanını doğrudan seçerek devlete de egemen olmuştur. Dolayısıyla devlet başkanı sıfatına sahip birine saygı gösterilmesi anayasal düzenin bir gereğidir. Özel'in ayağa kalktığı için pişman olmadığını söylemesi son derece isabetli.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum erken seçim için tarih verdi - 2. Resim


"DEM PARTİ TERÖR VESAYETİ ALTINDA SİYASET YAPIYOR"

Siyasette yumuşama ya da normalleşme meselesi aynı şeymiş gibi görünüyor ama herkesin beklentisi farklı. Diyaloğu güçlendirmek istiyorlar. DEM şu anda terör vesayeti altında siyaset yapan bir partidir. Sayın Bahçeli'nin yaklaşımı, terör vesayetini tasfiye etmeye yönelik bir adımdır. PKK açıklama yaptı, 'bizim stratejimiz bağımsız Kürdistan' dedi. Buna DEM de tavır almalı. Terör vesayetinden DEM'i de kurtarma meselesi bu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum erken seçim için tarih verdi - 3. Resim


"YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞLAMAZ"

Yeni çözüm süreci meselesine gelince; devlet sonuç almadığı uygulamayı yeniden devreye sokmaz. Yeni bir versiyonu da gelmez. Çünkü devlet bu konuda yapması gerekeni yaptı. Türkiye o dönem ihanete uğradı."

Kaynak: Habertürk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cem10 Ekim 2024 21:06

Siyasette her zaman böyle bir telaş var sanki, erken seçime gitme ihtimali mi düşünüyolar acaba

Sonraki Haber Yükleniyor...