Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 milyon sığınmacı daha gönderilecek 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Eylül 2023 20:49 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 20:55
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 milyon sığınmacı daha gönderilecek 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için gittiği ABD'de "13. Concordia Yıllık Zirvesi"nde ülkelerine geri dönen Suriyeli sığınmacılara 1 milyon kişinin daha ekleneceğini söyledi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için gittiği ABD​'de "13. Concordia Yıllık Zirvesi"nde soruları cevapladı. 

Erdoğan, "Sayın Biden ile yaptığımız görüşmelerde tıkanıklıkların önemli kısmını aştık, pozitif gündem çerçevesinde temaslarımızı artırma kararı aldık. Her iki ülke için de tehdit kaynağı olan terör konusunda işbirliğimizi güçlendireceğiz" derken Suriyeli sığınmacılar hakkında da önemli mesajlar verdi. 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın geçtiğimiz ocak ayı verilerine göre Suriye'nin kuzeyinde oluşturulan güvenli bölgelere 58 bin 758 Suriyelinin gönüllü olarak döndüğünü bildirdi.

"BİR MİLYON KİŞİ DAHA SURİYE'YE DÖNECEK" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ise bu geri dönüşe 1 milyon kişinin daha eşlik edeceğini söyledi. Erdoğan, "Suriyeli sığınmacıların güvenli ve gönüllü geri dönüşünü teşvik ediyoruz. 600 bine yaklaşan sayıya kalıcı konutların bitmesiyle 1 milyon kişi eklenecek" diye konuştu.  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...