Tgrt Haber

Son dakika! Semerkant'ta kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

15 Eylül 2022 15:30 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 17:45
Son dakika! Semerkant'ta kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yüz yüze görüştü. İki liderin görüşmesi basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in daveti üzerine Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22’nci Devlet Başkanları Zirvesine özel konuk olarak katılmak üzere Özbekistan’a gitti. 16 Eylül'de yapılacak olan zirvede konuşma yapması beklenen Erdoğan'ın zirve öncesi liderlerle ikili görüşme yapması bekleniyordu.

GÖRÜŞME BASINA KAPALI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Erdoğan liderlerle olan ilk temasını Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev​ ile gerçekleştirdi. Erdoğan, zirve için gittiği Sermerkant'ta Aliyev ile yüz yüze görüştü. İki liderin görüşmesi basına kapalı olarak gerçekleşti.

İki liderin Ermenistan'ın Azerbaycan sınırında gerçekleştirdiği hain saldırılar ve savaştaki son durum hakkında bilgi alışverişinde bulunduğu tahmin ediliyor.

Son dakika! Semerkant'ta kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü 

ZİRVEDE KONUŞMA YAPMASI BEKLENİYOR

Öte yandan Erdoğan’ın 16 Eylül’de düzenlenecek zirvede bir konuşma gerçekleştirmesi ve ikili görüşmeler yapması da öngörülüyor. 

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Semerkant’a gitti.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...